Kong Charles og Donald Trump. Foto: Kin Cheung og Rebecca Blackwell – via AP / NTB.

Kong Charles av Storbritannia har ifølge Buckingham Palace sendt en privat hilsen til Donald Trump etter attentatforsøket på presidentkandidaten under valgkamparrangementet i Pennsylvania lørdag.

Meldingen ble overlevert den britiske ambassaden i Washington D.C. søndag, melder BBC.

Innholdet i brevet er ikke offentliggjort, men BBC forstår at medfølelsen er i tråd med den som ble kommunisert av statsministeren i løpet av helgen.

Også statsministeren har henvendt seg personlig til Trump:

Statsminister Sir Keir Starmer sa at han var «forferdet» over angrepet. I en samtale med den tidligere amerikanske presidenten søndag ettermiddag skal Sir Keir ha uttrykt sin medfølelse med ofrene og deres familier, og ønsket Trump og de skadde god bedring.

En tilskuer ble drept og to andre ble alvorlig skadet.

Europeiske lederes hilsener til Trump etter attentatforsøket har i all hovedsak vært svært kortfattede. Pave Frans nevnte det ikke i sin angelusbønn søndag. Men i Storbritannia har både statsråder og medlemmer av opposisjonen reagert på det som skjedde i Pennsylvania.

Det norske kongehuset ser ikke ut til å ha gitt noen meddelelser i sakens anledning.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.