Secret Service valgte å prioritere ned sikkerheten hos Donald Trumps valgkamparrangement i Butler, Pennsylvania. Sikkerheten ble prioritert opp på førstedame Jill Bidens arrangement i Pittsburgh, Pennsylvania.

Dette melder den renommerte journalisten Susan Crabtree, som har fått opplysningene bekreftet av to uavhengige kilder hos Secret Service.

Tirsdag innrømmet Secretary of Homeland Security, Alejandro Mayorkas, at det «aldri skulle skjedd at en skytter har direkte skuddlinje på Donald Trump».

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kritikken hagler

Det har haglet på med kritikk mot Secret Service og deres håndtering av sikkerheten ved valgkamparrangementet til Donald Trump.

Det aller siste i utviklingen har vært et fokus på kompetansen til Secret Service og deres livvakter. Som mange har påpekt i sosiale medier, fremstår flere av dem som uskikket for jobben med å bevokte en presidentkandidat.

Se video under, hvor man ser at en kvinnelig livvakt ikke evner å få våpenet ned i hylsteret.

Samtidig sliter de med å få presidentkandidaten inn i sikret område. Flere sikkerhetseksperter har fordømt håndteringen, og mener det bør gjøres grep etter en mann mistet livet, og Donald Trump ble streifet av en kule.

Mange av livvaktene var midlertidige erstatninger

Ifølge journalisten Susan Crabtree ved Real Clear Politics, et anerkjent mediehus, kommer flere kritikkverdige opplysninger frem.

Som hun opplyser:

«Secret Service-ressurser ble prioritert til Jill Bidens arrangement, og vekk fra Trumps arrangement. Grunnen er at de følger retningslinjene, hvor Trump blir behandlet som en tidligere president – mens Jill Biden er sittende førstedame.»

Dette opplyser Crabtree å ha bekreftet fra to uavhengige kilder hos Secret Service. I tillegg var det mange vakter som ble erstattet av midlertidige vakter, fordi mange hadde vært overarbeidet over tid.

«Det var mange midlertidige vakter som ble hentet fra flere distrikter (som ikke var del av Trumps vanlige sikkerhetsfølge), som sto for sikkerheten ved dette arrangementet. Mange av de som til vanlig jobber for Trump har vært overarbeidet, og mange har jobbet syv dager på rad, og de hadde kun to snikskyttere.»

Arrangementet til Jill Biden samme dag som Donald Trump, var i Pittsburgh. Det ligger 6,7 mil unna Butler, hvor Trump hadde arrangement.

Kombinasjonen av at Donald Trump både ble prioritert ut fra å være tidligere president, samtidig som mange av hans erfarne livvakter hadde fri, førte til at det var mindre erfarne midlertidige vakter som sto for sikkerheten.

The Gateway Pundit omtaler det hele som en «fryktelig respektløs handling som sannsynligvis hadde betydning for at han nært ble drept.» De oppfordrer til at ansvarlige i Secret Service blir sparket.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.