Jesse Watters klarer på ni minutter å oppsummere hvor Amerika står etter lørdagens attentat. Han tror ikke på Bidens fordømmelse av vold, for han og Demokratene har kalt Trump en eksistensiell trussel og truet ham med fysisk vold i flere år. De høster hva de har sådd.

Amerika opplever det alvorligste attentatet på 40 år. Hvordan kan vi stole på institusjoner som FBI og CIA, som har manipulert og løyet helt siden Russiagate?

Det er sikkerhetshull store som låvedører. Skal FBI og Secret Service granske seg selv? Ingen stoler på dem lenger.

En engel reddet Trump. Han skulle ikke vært i live. Det var dét de regnet med, de som planla dette. En AR-15 har et rødt pekesikte; der den røde flekken peker, treffer kula. Men så skjedde det noe: Trump snur hodet for å se på tavla hvor det står opplysninger han bruker i talen. Det gjør han rett før kula skal treffe ham.

Så er det noe annet: vindretningen. Her har stifteren av Blackwater, Eric Prince, interessante vurderinger. Vind er nok til å påvirke kulas bane.

Donald J. Trump er i live i dag utelukkende på grunn av et dårlig vind-estimat av en ondskapsfull attentatmann.
Som grafikken viser, var vinden på bare 5mph nok til å forskyve den ubekreftede, men sannsynligvis lette 55 grain-kulen fem centimeter fra DJTs tiltenkte panne til øret hans.
DJT ble ikke reddet av US Secret Service’ briljans. Det faktum at USSS tillot en riflebevæpnet skytter innen 150 yards fra en forhåndsplanlagt hendelse, skyldes enten ondskapsfullhet eller massiv inkompetanse. Det var tydeligvis tilstrekkelig ukontrollert plass for en skytter til å komme i posisjon og skyte flere målrettede skudd. Når man ser på nyhetsinnslaget, kan man høre hvor nær skytteren er på grunn av den svært korte tiden som går fra kula smeller (supersonisk) til smellet fra munningen (sonisk).

Sikkerhetshullene er så store at de roper på en forklaring. Den kan være at de som planla dette, var sikre på at Trump ikke ville overleve. Skytteren hadde klar bane. 130 meters avstand med et slikt våpen er ingenting. Det ble ikke reagert, skytteren skulle få skyte først.

Det blir påstått at dette er Secret Services rules of engagement: Derfor skyter ikke skarpskytterne på taket før skytteren har løsnet skudd. Men dette gir ikke mening. Dvs. at Secret Service, som er en livvaktstyrke, ikke kan løsne skudd før den de skal beskytte, er truffet.

I dette tilfelle ventet de lenge nok til at skytteren rakk å løsne åtte skudd. En av skarpskytterne løfter hodet, han holder ikke blikket gjennom kikkertsiktet.

Skytteren fikk holde på. En politimann så stigen og klatret opp. Han ble truet av skytteren og valgte å trekke seg tilbake. Dette er helt uforklarlig. En presidentkandidat skal tale, og en politimann trekker seg tilbake?!

Vi har to vitner på bakken som sto og så skytteren ligge der med våpen. Den første ble intervjuet av BBC og forteller at han varslet politiet: Gjør noe, det er en mann på taket med et våpen. Alt sikkerhetspersonell har øremuslinger. Trump kunne vært brakt i sikkerhet i løpet av sekunder.

Nok et vitne så skytteren og forsøkte å varsle. Begge snakket med politiet, forsøkte å alarmere dem. De forsto, men ingen av dem nådde frem hos politiet. Det er utilgivelig og uforklarlig.

Det er dette som gjør attentatet til en så sjokkerende hendelse. Som Tucker har sagt, og nå Watters: De har forsøkt alt for å stanse Trump. Det eneste som gjensto, var et attentat.

Derfor tror ikke amerikanerne på at dette var en lone wolf-skytter. Også måten navnet kom ut på, uten informasjon eller bilde, var påfallende.

De legger sammen to og to: Den dype staten har vist at de har hatt motiv lenge. Helt fra 2016 har de brukt alle statens organer til å ta Trump. Men ingenting bet på ham. Da gjensto bare en kule. Men heller ikke dén bet på ham.

Det var en engel til stede som holdt sin hånd over Trump.

Det sier Watters, som ikke er noen utpreget religiøs person.

Det tenker også amerikanerne. De har forsøkt å knekke Trump i ni år. Men de klarer det ikke. Han er laget av et helt særegent stoff. Men det fins også en som gir ham styrke.

Det har også Trump skjønt. Derfor vil han holde en helt annerledes tale i Milwaukee torsdag.

Men nordiske medier har ikke plass til Gud.

Hverken Berlingske, Aftenposten eller Dagens Nyheter – alle flagship-aviser – nevner Gud med ett ord når de refererer intervjuet han ga til washingtonexaminer.com.

De utelot det viktigste – det som reddet Trump.

Da blir spørsmålet: Hvem skal redde oss når vi har snudd Gud ryggen?

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.