Thomas Matthew Crooks var ikke populær på skolen. Han var en ensom elev som ble mobbet hver dag og spiste lunsj alene, forteller de som gikk sammen med ham på Bethel Park High School.

Crooks var ofte iført jegerklær på skolen og ble gjort narr av på grunn av dette, fortalte tidligere klassekamerater. De omtalte Crooks som en stille og skoleflink fyr.

Crooks prøvde seg på skolens riflelag, men ble avvist fordi han var en dårlig skytter, sa Frederick Mach, den nåværende kapteinen for laget.

Jonathan Myers, et medlem av teamet på den tiden Crooks prøveskjøt for laget, sa at det var noe illevarslende med ham den gang.

– Han kom ikke med på laget, og ble bedt om ikke å komme tilbake fordi han var en for dårlig skytter. Han ble ansett som farlig, sa Myers til ABC News.

Klassekamerat Jameson Murphy la til: «Han prøvde … og var en så komisk dårlig skytter at han ikke klarte å komme på laget og forsvant etter den første dagen.»

Murphy fortalte New York Post at Crooks en gang avfyrte et skudd som traff den andre siden av skytebanen.

Skytebanen ved skolen er 15,24 meter lang og 6,4 meter bred, med syv baner.

Crooks skjøt en gang fra den syvende banen – den nærmeste banen til høyre vegg – og traff venstre vegg. Han bommet på målet med rundt seks meter, husket Murphy.

«Vår gamle trener trente marineskyttere, og han hadde menneskekunnskap. Han visste når noen ikke er en egnet person,» forklarte eks-klassekameraten.

Klassekameratene fortalte også at Crooks hadde kommet med upassende vitser om skytevåpen i skolemiljøet, men uten å utdype hva Crooks hadde sagt.

Våpenet som Thomas Matthew Crooks brukte, tilhørte hans far, og det var kjøpt lovlig for et halvt års tid siden.

Crooks’ onkel Mark Crooks fortalte DailyMail.com at han ikke hadde sett attentatmannen eller foreldrene hans på flere år, og beskrev dem som «veldig private».

«Jeg har ikke sett den delen av familien min på årevis,» sa han. «Ærlig talt er det så lenge siden at jeg ikke tenker så mye på dem.

«Det er en skam. Gutten er som en fremmed for meg. De er ‘private’ og har ikke kontakt med noen.»

Thomas Matthew Crooks meldte seg inn i en lokal skyteklubb, Clairton Sportsmen’s Club, hvor han hadde medlemskap i minst ett år.

Klubben er basert sør for Pittsburgh og er «en av de fremste skyteanleggene i tri-state-området» i Pennsylvania, New York og New Jersey. Den har mer enn 2000 medlemmer og har flere skytebaner, inkludert et rifleanlegg med mål opptil 171 meter unna, skriver BBC.

Crooks var iført en T-skjorte fra Demolition Ranch, en YouTube-kanal med millioner av abonnenter som viser videoer om forskjellige våpen og eksplosiver.

Thomas Matthew Crooks var en venneløs, mobbet gutt med dårlige skyteferdigheter. Han hadde stort behov for å bli anerkjent og bli sett, så han trente seg opp i en annen skyteklubb og tok på seg en «kul» T-skjorte før han forsøkte å drepe Donald Trump. Og han lyktes nesten.

FBI har sagt at Crooks er «subjektet involvert i attentatforsøket på den tidligere presidenten og at en aktiv etterforskning er i gang».

Men var Crooks alene om angrepet, eller fikk han «hjelp» av noen som gjerne ville sett Trump død og begravet?

Daily Mail    Sky News   BBC

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.