Vitner forsøkte desperat å advare politiet om at en snikskytter krøp rundt på et tak like før attentatet mot Trump.

– Du kunne tydelig se ham med et gevær, sa mannen, til BBC News.

– Vi peker på ham. Politiet er der nede og løper rundt på bakken.

Vi sa: – Hey man, det er en fyr på taket med et gevær.  Og politiet bare: – Hva? De visste ikke hva som foregikk.

(Norsk oversettelse under.)

Mannen hevdet at han og vennene hans forsøkte å advare politiet i flere minutter mens Secret Service-medlemmer så på, og valgte å ikke gripe inn før mellom fem og åtte skudd ble avfyrt, fra mannen de så på taket.

– Han var der oppe i et par minutter, minst tre, fire minutter. Vi pekte på ham for Secret Service, som så på oss fra toppen av låven. De så på oss hele tiden.

Først etter at den bevæpnede mannen hadde skutt, nøytraliserte politiet trusselen: – De blåste hodet av han, sa han.

Like etter intervjuet ble denne videoen publisert på X. – Fyren som ble intervjuet på BBC, sa at den bevæpnede mannen var på et hvitt tak og hadde på seg brune farger … og denne videoen dukker opp, skriver Warren Sharp.

Det er en hel haug med spørsmål, sa Trump-supporteren

Mannen med Trump-hatten og vennene hans hadde samlet seg til fest på utsiden av valgmøtet. Han forstår ikke hvorfor politiet og Secret Service tok dem på alvor og hvorfor de ikke var over hele området og på taket på alle bygningene. Men en ting han er sikker på er at hvis han hadde gått nær Secret Service og de hadde hatt et problem med ham, hadde de reagert raskt.

Han og vennene gikk nærmere arrangementet da Trump begynte å tale, og de sto i skyggen ved noen trær – de kunne ikke se Trump, men de kunne høre ham.

Så vi gikk opp. Og Trump snakket nok i 5-7 minutter …

Vi la merke til at en mann krabbet oppover taket på bygningen ved siden av oss, 15 meter fra oss. Så vi ser, du vet, vi peker. Han hadde en rifle, vi peker. Politiet løp rundt på bakken og vi pekte og sa: Hei, det er en fyr der oppe med et gevær.

Og politiet forsto ikke hva som foregikk.

Og plutselig tenkte jeg for meg selv. Hvorfor snakker Trump fortsatt? Hvorfor fjerner de ham ikke av scenen?

Jeg står der og peker på ham i to-tre minutter. Secret Service ser på oss fra toppen av låven. Jeg peker på taket, ikke sant.

Plutselig ble det avfyrt skudd, og jeg er hundre prosent sikker på at det kom fra fyren på taket. Han var der oppe i minst tre-fire minutter.

Vi fortalte politiet, vi pekte ham ut for Secret Service som så på oss fra toppen av låven. Det så på oss hele tiden med kikkert. De så ham sannsynligvis ikke, på grunn av taket, måten det skråner på. Han var bak dem.

Men hvorfor er det ikke Secret Service på alle takene her? Dette er ikke et stort sted.

Trump-tilhengeren sa at han så dem skyte hodet av ham. – Secret Service blåste hodet av ham. De krøp opp på taket og siktet på ham. Han døde, han var død. Det var over.

Jeg vet ikke hva jeg skal si. Alt jeg kan si er at hvis jeg hadde gått nær der med noe som Secret Service anså som et problem, ville jeg ikke stått her og snakket med deg nå.

Han kan ikke ta det innover seg at Secret Service og politiet ikke reagerte da de pekte ut mannen som krøp på taket.

Spørsmålet mitt er… Det er bare noen få bygninger her. Hvorfor er ikke Secret Service på alle bygningene her? Det er en hel haug med spørsmål.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.