NTB

Civita-rådgiver og USA-ekspert Eirik Løkke tror attentatet på Donald Trump og bildene av hendelsen vil ha betydelige konsekvenser for valgkampen.

– Den politiske situasjonen i USA er så polarisert at det dessverre ikke er overraskende med et slikt attentat. Det er veldig bra at han overlevde, sier Løkke til NTB søndag morgen.

USA-eksperten sier attentatet trolig vil få store konsekvenser for valgkampen til fordel for Trump. Han mener at bildene fra valgkampmøtet allerede har skapt sterke reaksjoner og skaper sterk kontrast mellom presidentkandidatene Donald Trump og Joe Biden.

– Bildet er allerede blitt ikonisk. Det får ham til å se ut som en sterk leder, som skaper en sterk kontrast til Biden som ser ut som en svak og gammel leder som velgerne mener er for gammel for å gjøre jobben som president, mener Løkke.

– Trump blir nok godt hjulpet av dette bildet, legger han til.

Noen timer etter attentatforsøket erfarer Løkke allerede at det florerer med konspirasjonsteorier om hendelsen. Også disse kan ha konsekvenser for den pågående valgkampen.

– Det er mange som mener at Biden kan stå bak det. Nå er det kritisk å få ut all informasjon om attentatpersonen, sier han.

Søndag morgen norsk tid identifiserte FBI mannen som 20-år gamle Thomas Matthew Crooks fra Bethel Park i Pennsylvania. Ifølge Washington Post var Crooks registrert som republikaner og viser til delstatens valgregister.

– Det er mange republikanere som heller ikke liker Trump, sier Løkke.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.