– Jeg våknet til at det var attentat på Trump, og slo umiddelbart på tv-en. Jeg holdt på å ramle av stolen da jeg så hva som møtte meg, sier INP-politiker og tidligere journalist Kjell Erik Eilertsen til Document.

Det ble litt mye for den skarpskodde journalisten etter han ble vitne til morgensendingen på TV2 Nyhetskanalen. Temaet var naturlig nok at presidentkandidat Donald Trump var blitt skutt.

Men gjestene tilhørte kanskje ikke de aller øverste på TV2s ringeliste.

Lykkeforsker?

Gjestene i studio var nemlig tidligere minister Sandra Borch (Sp), lykkeforsker Ragnhild Bang Nes ved Folkehelseinstituttet (FHI) og høyeskolelektor Hanan Mohamed Abdelrahman.

– De hadde bare hentet frem det aller verste du finner fra woke-samfunnet, og som har null peiling på hva de snakker om, det var helt vilt, sier Eilertsen mens han ler høyt.

Man kunne kanskje tenke seg at relevante gjester besto av eksperter på USA, historikere og ikke minst sikkerhetsfolk.

– Både hun med hijab og hun lykkeforskeren hadde begge åpenbart Trump Derangement Syndrome (TDS), for det handlet bare om sinnelagsetikk, sier Eilertsen.

For å diskutere attentat på Trump hadde TV2 hentet inn Sandra Borch, lykkeforsker Ragnhild Bang Nes og høyeskolelektor Hanan Mohamed Abdelrahman.

– Hater Trump

Sendingen handlet nemlig i stor grad om hvor farlig det kunne bli at Trump hevnet seg som en konsekvens av at han ble skutt.

Dette er en velkjent teknikk hos overgripere: Fremfor å ha empati med offeret, i dette tilfellet Donald Trump, en 50 år gammel familiefar som ble drept og en mann som ble kritisk skadd, skylder man heller på offeret.

– Dette var som å høre da nazistene snakket om polakkene som hadde gått over grensen forut for at de invaderte Polen i 1939. President Trump hadde nettopp blitt skutt, men det var retorikken hans vi skulle fokusere på. Dette er helt vilt, sier Eilertsen.

– Hvem burde heller vært i studio?

– Det er mange som kunne vært der. Isteden fikk vi en høyeskolelektor med hijab som er preprogrammert til å hate Trump, og som er en hijab-forkjemper. Det hadde vært mye ærligere om de bare sa: Vet du, vi har ingen til å uttale seg i dag. Beklager! Sier Eilertsen, og legger til:

– Isteden drar de inn dette rælet i studio, som er bare inkompetente folk.

Advarer: – Skummelt

Men Eilertsen mener dette ikke lenger er bare morsomt, for narrativet som styres fra TV2, NRK og andre medier, har i økende grad mindre å gjøre med virkeligheten.

– Ekstremistene har inntatt posisjonene. Vi har flirt av dette i ti år, men nå er det skummelt. De er egentlig ganske veike og svake som mennesker, men i flokk er disse woke-folkene farlige.

Ifølge Eilertsen snakket Abdulrahman om at det kunne være iscenesatt for å vinne velgere for Donald Trump.

– Vi har altså en presse som sitter og nører opp under konspirasjonsteorier kun timer etter et attentat på en presidentkandidat. For en parodi av en nyhetssending, sier han.

Document har vært i kontakt med TV2s presseavdeling for å få en kommentar. De har ikke besvart henvendelsen. 

Document trenger vi din støtte for å fortsette vår uavhengige dekning. Vipps oss på 638941. 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.