Da Ronald Reagan ble skutt 30. mars 1981, ble såret hans ikke umiddelbart lagt merke til. Først da han begynte å blø fra munnen, ble bilen omdirigert fra Det hvite hus til sykehuset.

Historien forteller at presidenten ved ankomsten sa til kirurgene: «Jeg håper bare dere er republikanere».

En lege skal ha svart: «I dag, herr president, er vi alle republikanere».

Om historien stemmer er uvisst, men det er en vakker tanke, skriver Kate Andrews i The Spectator, under overskriften: «I dag er vi alle MAGA».

Men såkalte liberale medier virker ikke å dele hennes syn, og de norske kommentarene og USA-ekspertene er blant de verste: Eirik Løkke, Hilde Restad – de virker nesten å gi Trump skylden for at han ble utsatt for et drapsforsøk.

– Det er mange republikanere som heller ikke liker Trump, sier Løkke.

Demokratene må ikke beskyldes, synes å være hans mantra. Men 6. januar, som fortsatt beskrives som et «dødelig angrep», var selvsagt Trump skyld i, selv om han klart og tydelig ba sine tilhørere om å demonstrere fredelig, og kun Trump-supportere mistet livet.

Fortsatt skriver Nettavisen at en politimann døde av hjerteinfarkt etter å ha blitt angrepet. Men politimannen, som støttet Trump, døde hjemme dagen etter, og hans kone avviste at dette skyldes Trump-tilhengere.

Skuddene mot Trump traff ham i øret, og en tilskuer ble drept. Dette beviser at Trump har rett i sin kjente påstand: – Det er ikke meg de er ute etter, det er dere. Jeg står bare i veien.

Det finnes bare én passende reaksjon på slike grusomheter. I dag er vi alle MAGA, skriver Andrews.

Eller i det minste er de fleste av oss det. Amerikansk politikk har sunket så dypt ned i den politiske fortvilelsens kloakk at det vil være noen få som ikke kan få seg til å si dette.

I stedet for å mønstre Reagans humor eller legenes medmenneskelighet, vil de ikke nøle med å fortsette å helle bensin på en nasjon som allerede står i flammer. Disse taktikkene vil ikke bli særlig godt mottatt. Hvis det er noe som binder USAs nasjonale vev sammen, så er det at slike voldstilfeller ikke kan tolereres.

Et drapsforsøk mot en tidligere president og en presidentkandidat burde virke samlende for det amerikanske folket. Men Demokratene og de pill råtne mediene ønsker ingen samling. De har bokstavelig talt bedt om et attentat mot Trump, og løgnene er uten stans.

Venstresidens vold, symbolisert ved Black Lives Matter og Antifa, hylles og støttes økonomisk av korrupte Demokrater. Amerikansk valgkamp er et skittent spill, og også Republikanerne har sine svin på skogen historisk sett.

Men da små butikker stengte vinduene sine under mellomvalget i 2022, var det kanskje en indikasjon på at den politiske diskursen hadde gått litt for langt? Eller da Black Lives Matter raserte bysentra for milliarder av dollar, og flere mistet livet, deriblant politifolk?

Det kommer nå til å bli et stort press på Demokratene for å dempe retorikken om Trump som en «diktator» og «despot»: den typen ord som folk rundt om i verden bruker for å rettferdiggjøre politiske opprør. Demokratene må stille kritiske spørsmål om hva slags utfall de forventet da de omtalte den tidligere presidenten som en «eksistensiell trussel» mot USA.

Her deler jeg ikke Andrews optimisme. Allerede noen timer etter drapsforsøket avskriver de råtne mediene det som har skjedd. CNN skrev at Trump hadde falt på scenen. Hvem skal roe ned situasjonen? Madonna, som drømmer om å sprenge Det hvite hus i lufta? Robert DeNiro, som ville slå Trump i ansiktet?

Løkke? Restad?

Alt som lukter av konservative verdier skal knuses, kanselleres, nektes adgang til det offentlige ordskiftet. Jødehat er greit, men å ønske en mindre stat og lavere skatter er en trussel for demokratiet. Derfor er vi i Document nødt til å minne våre lesere om at vi til stadighet blir blokkert av Facebook, stort sett av helt idiotiske og uforståelige grunner, noe som enkelt omgås ved å gå direkte inn på vår hjemmeside.

– De vil at konservative skal marginaliseres eller knuses

Trøsten må være at en Trump-seier i november nå virker uunngåelig. Det er grunn til å frykte flere attentater, men Secret Service har trolig lært av sine gedigne tabber i Pennsylvania. Det er to ting som er utrolig:

a) Hvorfor var ikke et tak kun 100 meter fra scenen sikret?
b) Hvordan klarer skytteren å bomme på så nært hold? En brukbar skytter treffer hodet 99 av 100 ganger på så kort avstand.

I tillegg er det ingen grunn til at Demokratene vil forsøke å gjenta suksessen med massivt valgfusk. Sosiale medier og regimemediene vil slakte alt Trump sier, og hylle Biden (eller en eventuell erstatter) så lenge som overhodet mulig.

Reelt juks med stemmer kan heller ikke utelukkes.

Nasjonen må ta inn over seg denne muligheten nå, og forberede seg på hvordan den skal håndtere et eventuelt utfall på en sivilisert måte. Eller vi kan fortsette som før – men vi kan ikke lenger late som om vi ikke er klar over hvor dødelige konsekvensene er.

Lykkes neste attentat er USA trolig i nærheten av en borgerkrig.

Men politikken fortsetter. Allerede i morgen starter Det republikanske partiet sitt landsmøte.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.