Politikere fra Demokratene la i april frem lovforslag om å ta fra Trump den offentlige sikkerhetsstyrken han har krav på, som tidligere president.

Hovedmannen bak forslaget er Bennie G. Thomson i representantskapskomiteen for innenlands sikkerhet. Etter nattens drapsforsøk på Trump skrev han dette innlegget på X, knappe 50 minutter etter skytingen:

– Det er ikke rom for politisk vold i det amerikanske demokratiet. Jeg er takknemlig for politiets raske respons under denne hendelsen (incident).

Trumps sikkerhetsteam fra Secret Service er naturligvis betalt av den amerikanske staten.

Thompson hadde med seg åtte andre representanter fra samme parti da de 19. april i år lanserte et lovforslag med det fengende navnet «Denying Infinite Security and Government Resources Allocated towards Convicted and Extremely Dishonorable (DISGRACED) Former Protectees Act (HR 8081)» (Loven om å forby evigvarende sikkerhetstiltak og offentlige ressurser til dømte og ekstremt uhederlige, tidligere beskyttede [personer]).

The Federalist skriver at Thompsons ønske er at Trump ikke skal ha spesialbehandling hvis han blir fengslet.

– Donald J. Trumps 91 tiltaler for forbrytelser i føderale og statlige domstoler har skapt et nytt behov som Kongressen må ta tak i, for å sikre at Secret Service-beskyttelsen ikke forstyrrer den strafferettslige prosessen og rettspleien, skrev Thompson i et faktaark om lovutkastet.

– The DISGRACED Former Protectees Act vil avslutte Secret Service-beskyttelsen for personer som ellers kvalifiserer for den ved domfellelse etter dom for en føderal eller statlig forbrytelse.

Trumps valgkampteam har gang på gang søkt om å få bedre sikkerhet, men fått avslag av sjefen for Homeland Security, Alejandro Mayorkas, melder Fox News.

Kilden er kongressrepresentant Mike Waltz, som skriver i et innlegg at han har «meget sikre kilder som forteller meg at det har vært gjentatte spørsmål om å styrke Secret Service-beskyttelsen for president Trump.»

Tidligere Secret Service-ansatt Dan Bongino bekrefter Waltz’ opplysninger, men peker i stedet på sjefen for Secret Service, Kimberly Cheatle som den skyldige. Hun rapporterer oppover til Mayorkas.

Først ute med opplysningene var The Federalists’ redaktør Sean Davis, som skriver på X at han har fått bekreftet opplysningene  fra et medlem av Trumps sikkerhetsteam.

 

Presidentkandidat Robert F. Kennedy Jr. har fått avslag på sine forespørsler om statlig sikkerhetsopplegg. Både hans far Robert «Bobby» Kennedy og hans onkel, president John F. Kennedy ble skutt og drept i politiske attentat.

Homeland Security-sjef Mayorkas mente beskyttelse av Kennedy Jr. ikke var «påkrevd på dette tidspunktet». Kennedys advokat, Aaron Siri, skrev sist et brev til Mayorkas i slutten av mars i år og kalte de gjentatte avslagene politisk motiverte.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.