I 2022 ble ei kvinne fra Drammens-området etterforsket etter at kona hennes døde, men saken ble henlagt. Nå har Riksadvokaten gitt politiet ordre om å gjenoppta saken. Dette melder NRK.

NRK skriver at kvinna i 30-åra «giftet seg og fikk barn med en kvinnelig kjæreste i 2021». Da kona døde av en overdose året etter, startet politiet etterforskning. Hun ble mistenkt for uaktsomt ha forvoldt en annen persons død.

Tidligere i år ble mistanken derimot henlagt på bevisets stilling. Familien til den døde kvinna påklaget henleggelsen. Nå har Riksadvokaten bestemt at henleggelsen skal omgjøres. Dette betyr at saken er tatt opp igjen til etterforskning, og at kvinna er siktet i saken.

Morten Kjensli er bistandsadvokat for familien til den døde kvinna. Han er glad for at etterforskningen blir gjenopptatt. «Jeg synes for så vidt det bare skulle mangle. Det trenger helt klart å bli gjort med et bredere syn på saken», uttaler Kjensli til NRK.

Nå blir saken sendt til Oslo politikammer for ytterligere etterforskning. Ifølge den nye siktelsen er kvinna siktet for å ha unnlatt å hjelpe sin kone før hun døde. Straffelovens §287 har en strafferamme på fengsel i seks måneder eller bot.

Samtidig som dødsfallet til kona har vært under etterforskning, måtte kvinna i 30-åra på tiltalebenken for flere andre saker.

I april i år ble hun i Buskerud tingrett dømt til tre års ubetinget fengsel for grov vold, mishandling og trusler mot fire kvinnelige ekskjærester. Hun har imidlertid anket denne dommen på alle punkter, så dommen er dermed ennå ikke rettskraftig.

I tillegg til fengselsstraff ble hun ilagt kontaktforbud overfor de fire kvinnene i tre år, samt å betale oppreisning på 120.000 kroner til hver av dem.

Under rettssaken fortalte de fire kvinnene at de hadde blitt sparket, slått, spyttet på og kontrollert av henne. Den tiltalte kvinna innrømmet at forholdene til ekskjærestene hadde vært turbulente, men at alt var sterkt overdrevet. Hun mente videre at de andre kvinnene konspirerte mot henne.

Forsvarer for den siktede kvinna, Alexander Nyheim Jenssen, sier til NRK at hans klient opplever den nye siktelsen som svært belastende. Han mener at hun gjorde alt som stod i hennes makt for å redde livet til sin ektefelle, og at dette er bekreftet av lydloggen fra Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK).

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.