Her truer tre ukjente menn med å sprenge huset til en mann i Uppsala kommune. En mann er nå siktet for forsøk på grov utpressing, melder SVT.

«Neste gang kommer en 14-åring som ikke tenker på konsekvensene», er en av truslene i en video som SVT har sett.

Gjengkriminelle i Sverige: «Det er lettere å få et lite barn til å gjøre ting for deg»

I mai 2024 ble en mann i Uppsala utsatt for et utpressingsforsøk. Da han åpnet ytterdøra til huset sitt, sto tre ukjente menn utenfor.

I overvåkningsmaterialet, som SVT Uppsala har tatt del i, kan man se hvordan mannen ble truet på livet.

Personene hadde pistollignende gjenstander på seg, skriver svensk politi i forundersøkelsen, og legger til at de må ha vært der i den hensikt å rane ham for å kunne fortsette å presse ham for penger.

«Jeg kommer til å sprenge huset ditt. Hvis du ikke ringer i morgen, så driter vi i familien din», sier en av gjerningsmennene i videoklippet.

Årsaken til drapstruslene skal være en milliongjeld som offeret hevder han ikke hadde noe med å gjøre. Mannen sier at han ufrivillig overtok gjelden fra sine kolleger i et selskap der han tidligere jobbet.

De tidligere kollegene «gikk under jorda», og så oppsøkte gjerningsmennene ham i stedet, forteller han.

En av mennene, en mann i 30-årene, ble pågrepet i forbindelse med denne hendelsen. Det er nå tatt ut tiltale mot mannen, som er mistenkt for forsøk på grov utpressing. Han nekter selv for å ha gjort noe galt.

Utpressing i Sverige: «Hvis du ikke betaler, vil en håndgranat bli kastet inn i din villa»

Sverige: Uppsala oppretter støttesenter for bombeofre

Trusler og forsøk på utpressing er blitt urovekkende vanlig blant de mange gjengkriminelle i Sverige. Det er heller ikke alltid tomme trusler, når man ser på antallet bomber landet opplever.

Uppsala kommune opprettet nylig et støttesenter til ofre for bomber og annen gjengkriminalitet. De begynner å bli mange.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.