Russlands president Vladimir Putin (t.h.), utenriksminister Sergej Lavrov (t.v.) og Kremls talsmann Dmitrij Peskov (i bakgrunnen). Foto: Pavel Bednyakov / Sputnik / Kremlin / Pool via AP / NTB.

Utplassering av amerikanske lang­distanse­rakett­er i Europa er ens­betydende med at russiske missil­er vil bli rettet mot europeiske hoved­steder, sier Kremls talsmann Dmitrij Peskov i en video på russisk stats-tv lørdag.

Peskov trekker en linje fra dagens situasjon til den kalde krigen, går det frem av en melding fra Reuters.

På spørsmål fra Pavel Zarubin på russisk stats-TV om muligheten for at USA utplasserer hypersoniske missiler i Europa, svarte Peskov: «Vi har nok potensial til å avskrekke disse missilene. Men hovedstedene i disse (europeiske) statene er potensielle ofre.»

Peskov bemerket at under hele den kalde krigen var amerikanske missiler med base i Europa rettet mot Russland, og russiske missiler rettet mot Europa, noe som gjorde kontinentets land til det største offeret for enhver potensiell konflikt.

Han sa videre: «Europa er nå i ferd med å gå opp i sømmene. Dette er ikke den beste tiden for Europa. Derfor vil historien på en eller annen måte gjenta seg.»

Det hvite hus kunngjorde under NATO-toppmøtet i Washington onsdag at USA vil stasjonere lang­distanse­våpen, herunder også Tomahawk-krysser­raketter med en rekkevidde på opptil 2500 kilometer, i Tyskland fra 2026.

 

Kjøp boken av Alf R. Jacobsen! Kjøp eboken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.