I følgende artikkel får du servert lite flatterende karaktertrekk ved Péter Magyar, den ungarske venstresides nye wonderboy, EUs, WEFs og Soros’ håpefulle. 

Forfulgt av egne feil

Mannen forfølges av skandaler. Det siste er at han skal ha forsøkt å tvinge seg til sex efter å ha møtt en kvinne på datingsiden Tinder. På et diskotek skal han ha opptrådt «beruset og ureglementert», overfalt gjester, trakassert kvinner og kommet med «uimotståelige» tilbud til mindreårige om å «spre bena» for ham; «jeg liker lammekjøtt».

Bildet som her tegnes er neppe fyldestgjørende, mannen har selvfølgelig andre kvaliteter og selv avviser han alle beskyldninger som oppspinn. Men så er det heller ikke uvanlig at røyk har et utgangspunkt i at det gløder et sted. 

Orbáns hardeste utfordrer 

Péter Magyar er en tidligere innsider i – og hans nye parti Tisza en reell utfordrer til – Orbáns regjerende parti Fidesz. Magyars parti fikk 29,7 prosent av stemmene ved EU-valget og ble nest størst efter Fidesz – hvilket er imponerende for et bare noen måneder gammelt parti. 

Det er tyve år siden sist Fidesz fikk mindre enn 50 prosent av stemmene i valg til EU-parlamentet.

Sto frem på fjernsyn

Nu er Péter Magyar anmeldt for mistanke om seksuelle overgrep efterat en kvinne sto frem i et TV-intervju og hevdet at opposisjonspolitikeren fra Tisza hadde forsøkt å tvinge henne til sex.

Anmeldelsen bygger på et intervju Ungarsk TV2 gjorde efter å ha blitt oppmerksom på et «mystisk» innlegg på Facebook der en kvinne bekjentgjorde at hun var blitt utsatt for et seksuelt overgrep fra Magyar. 

Kvinnen som har stått frem som Laura Ádám, skal ha truffet Peter Magyar på datingsiden Tinder. 

Under daten endret han personlighet:

– Han begynte å oppføre seg som et seksuelt rovdyr. Han skrev hva han ville gjøre og sendte bilde av penisen.

Uberegnelig og aggressiv oppførsel

I intervjuet fortalte hun at det personlige stevnemøtet fant sted på et femstjerners hotell og at Magyar skremte henne med sin uforutsigbare og aggressive oppførsel. 

– Han la seg oppå meg og sa … nu. Jeg sa at jeg ikke ville. Jeg måtte dytte ham av og presse meg vekk, sa kvinnen i intervjuet. 

Daten utviklet seg til «et helvete». Først lot Magyar som om han forsto hennes reaksjon, men efter kort tid tok han «hevn»: 

– Det startet med dikt, fine ord, bekjennelser, men så kom berg- og dalbanen.

Nakenbilder av ekskona

Han begynte å fornærme henne, ble voldelig og viste henne nakenbilder av tidligere sexpartnere, blant dem sin ekskone. Til slutt onanerte han foran henne.

Da det var over truet han å få henne til å slette alle bevis for bekjentskapet, men hun efterlot «noen bevis» på det som var skjedd:

– Slett alt fra telefonen, ellers får du problemer!

Magyar avviser det hele som ren løgn.

Intet enestående tilfelle

Hendelsen skjedde bare kort tid efter en skandale på et blant studenter og unge tenåringsjenter, populært diskotek.

Der skal Péter Magyar ha opptrådt «beruset og ureglementert». Han skal ha overfalt flere gjester, trakassert kvinner og kommet med «uimotståelige» tilbud til mindreårige jenter om å få «spre bena» for ham. En av jentenes fedre hevder at Magyar sa at «jeg liker lammekjøtt».

 – Offer for betalte provokatører

Flere av kvinnenes partnere konfronterte Magyar med hans aggressive seksuelle tilnærmelser og gjorde videoopptak. Magyar tvang telefonen ut av hendene på en av de tilstedeværende og slo ham to ganger i ansiktet. 

Da sikkerhetsvaktene førte Magyar ut, kastet han telefonen i Donau. Den er blitt funnet og politiet har klart å sikre seg opptakene.

Magyar fremstiller seg som offer for «betalte provokatører» som jobber for Orbán. Ungarske Telex har kontaktet og bedt om kommentarer på påstandene mot ham, uten å ha fått svar.

Høy på seg selv

Péter Magyar har vist seg ute av stand til å svare på kritikk. Da den ungarske fjernsynskanalen ATV konfronterte ham og la frem bevis for at han gjentagne ganger hadde løyet, forlot han studio under sending:

Misbruker sin makt

Til Magyar Nemzet sier en ungarsk sexolog at Péter Magyar misbruker sin makt til å traumatisere kvinner. Ikke bare har han oppført seg uakseptabelt i sitt tidligere ekteskap, han viser aggressiv og ydmykende adferd overfor kvinner rundt seg:

– Péter Magyar må ha alvorlige problemer siden vi ser at han misbruker sin makt til å ydmyke de kvinnene han møter.

Magyar har vært gift med tidligere justisminister Judit Varga. Han sitter på nakenbilder av henne og har gjort hemmelige opptak hjemme hos henne som han har brukt politisk.

Dollarvenstre

– Péter Magyar er dollar-venstres nye representant i Ungarn. La oss ikke glemme hva de vil: Dollar-venstre vil ta landet vårt ut i krig, de vil åpne for migranter, de vil slippe kjønnspropaganda løs på våre barn, skriver Budapest Times.

Ungarn: Dollar-venstre har bygget opp en ny utfordrer til Viktor Orbán


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.