New York Post. Kartet viser terrorister og stedene der de ble pågrepet.

New York Post har kartlagt 16 ulovlige immigranter som er på FBIs terrorliste og arrestert. Det er bare noen få av hundrevis som har kommet seg ulovlig inn i landet siden Biden ble president.

Sikkerhetsdepartementet (DHS) har identifisert 400 migranter som har blitt smuglet inn i USA via nettverk tilknyttet den islamske terrorgruppen IS.

DHS innrømmet at det fortsatt er ukjent hvor 50 av disse personene befinner seg, skriver Michael Kaplan i The Post. Per 20. juni i år ble ytterligere 90 mistenkte terrorister stoppet ved den sørlige grensen.

I mellomtiden fortsetter FBI jakten på «terroristene» etter 6. januar. I forrige uke ble skuespiller Jay Johnston arrestert i California. Mer om Johnston lenger nede på siden.

Dette er etterretningssvikt fra offentlige etater som har gjort det mulig for terrorister å gå fritt over hele USA. Når terrortilknytningen deres blir avslørt, må FBI og Immigrations and Customs Enforcement (ICE) finne personene – noen ganger flere år etter at de ble sluppet inn, skriver Kaplan.

Selv om DHS forsøker å holde de fleste av disse situasjonene skjult, har The Post identifisert tilfeller som involverer 16 personer fra California til North Carolina som oppholdt seg fritt i landet, og som ofte blandet seg blant de millioner av migranter som har krysset inn i USA de siste årene.

Her er en oversikt fra New York Post over terroristene som har blitt pågrepet.

Awet Hagos, arrestert i Nord-Carolina

Awet Hagos (32) fra Eritrea, ble arrestert etter en fire timer lang konfrontasjon med politiet i Gates County, etter at han avfyrte skudd utenfor Quick Stop nærbutikk i Eure, der han jobbet. Ifølge ICE er Hagos statsborger i Eritrea, og kom ulovlig inn i USA etter å ha oppholdt seg i Haiti.

Etter at fingeravtrykkene hans ble tatt, skal ICE ha tatt kontakt med lokalpolitiet for å informere betjentene om at de ikke skulle løslate Hagos fordi han sto på en terrorliste. Han har angivelig oppholdt seg i området i omtrent seks måneder.

Mark Robinson, som er viseguvernør i delstaten og republikanernes kandidat for guvernør i 2024, holdt en pressekonferanse og kritiserte Biden-administrasjon for ikke å offentliggjøre flere detaljer. Som hvordan Hagos kom seg inn i landet, hvorfor han står på terrorlisten eller hva han gjorde i Eure – et lite, ruralt samfunn i det nordøstlige North Carolina nær grensen til Virginia.

– Vi fortjener svar på disse spørsmålene, sa Robinson, som er svart.

Basel Bassel Ebbadi, en ærlig terrorist

Basel Bassel Ebbadi (21) fra Lebanon er en terrorist, men en ærlig en, skriver Kaplan. Ved grensen til El Paso i Texas i mars spurte en grensevakt Ebbadi om hva han hadde tenkt å gjøre i USA. – Jeg skal prøve å lage en bombe, skal Ebbadi ha sagt.

Den snakkesalige terroristen klarte ikke å komme seg inn i USA – og det var et lykketreff for landet, sier Kaplan. – Den eneste grunnen til at vi tok denne fyren, er at han er en idiot, hevdet en kilde i grensepatruljen. – Hvis han aldri hadde sagt noe, ville han ha sluppet gjennom.

Customs and Border Protection.

Mohammad Kharwin, pågrepet i Texas

Afghaneren Mohammad Kharwin (48) er mistenkt for å være medlem av terrorgruppen Hezb-e-Islami, men ble likevel sluppet fri etter å ha blitt pågrepet av agenter fra grensekontrollen i nærheten av San Ysidro i California. Det var i mars 2023.

Nesten ett år senere gjenkjente FBI ham som en del av terrorgruppen Hezb-e-Islami. Det førte til at han ble arrestert i San Antonio i Texas i februar i år. Men en dommer der, som ikke kjente til terroristens bakgrunn, løslot Kharwin mot en kausjon på bare 12 000 dollar.

Somalisk terrorist pågrepet i Minnesota

En 27 år gammel somalisk terrorist kom inn i USA via California. Til tross for at han sto på en overvåkningsliste som bekreftet at han var medlem av al-Shabaab, med spesialisering i eksplosiver eller skytevåpen, fikk han lov til å reise inn i USA i mars 2023.

I april ble det kjent at terroristen, som ikke er identifisert med navn, tilbrakte ett år i USA etter å ha blitt feilaktig løslatt av FBI. Da krevde republikanske lovgivere svar, og siden har det vært stille om saken. Men de vil sannsynligvis aldri få svarene fra Biden-administrasjonen.

Terrorist fra Senegal pågrepet i New York

I oktober ble en 27 år gammel mann fra Senegal, som er ettersøkt i hjemlandet sitt for terrorvirksomhet, arrestert av ICE i New York. De pågrep ham utenfor en domstol for immigrasjon i Manhattan.

Utrolig nok hadde han tidligere fått saken sin behandlet av immigrasjonsmyndighetene ved den sørlige grensen i Lukeville, Arizona, skriver Kaplan. Myndighetene der løslot ham, etter at han hadde fått en innkalling til New York City. Han møtte opp, ble pågrepet og har siden i fjor ventet på å bli deportert tilbake til Senegal.

Tadsjikiske statsborgere, tatt i New York, California og Pennsylvania

En aksjon fra flere etater førte i juni til arrestasjonen av åtte ikke navngitte terrormistenkte, som alle var tadsjikiske statsborgere. De ble pågrepet etter å ha krysset grensen til USA ulovlig i nærheten av San Diego, rundt seks måneder før de ble pågrepet i New York, Philadelphia og Los Angeles.

8 menn fra Tadsjikistan med bånd til ISIS-K pågrepet i USA

Jordanske statsborgere pågrepet i Virginia

En jordansk terrorist, som krysset USAs sørlige grense i mai, forsøkte å bryte seg inn ved inngangen til Quantico Marine Corps Base med en varebil. Det var bare noen få dager etter at han kom inn i landet.

Document skrev om saken og det er mistanke om at hendelsen holdes hemmelig for offentligheten for det viser nok en gang at Biden-administrasjonen har mislykkes med å holde amerikanerne trygge fra terrorister og kriminelle som kommer over grensen.

Biden-administrasjonen beskytter identiteten til to illegale jordanere som kan ha planlagt terrorangrep

Carlos Obed Yepez-Bedoya, pågrepet i Texas

I februar ble Carlos Obed Yepez-Bedoya fra Colombia arrestert ved grensen, nok en illegal immigrant som sto på FBIs terrorliste.

FBI fortsetter jakten på de skyldige etter 6. januar

I mellomtiden fortsetter FBI jakten på «terroristene» etter 6. januar. I forrige uke ble Jay Johnston, en skuespiller kjent for sine roller i «Bob’s Burgers», «Arrested Development» og «Better Call Saul», arrestert i California.

FBI sa at tre av skuespillerens nåværende eller tidligere medarbeidere identifiserte Johnston som mannen på bildene fra 6. januar. FBI har jobbet iherdig i over tre år og har bedt publikum om hjelp til å identifisere mistenkte. Hundrevis har kontaktet byrået for å anmelde dem, til og med familiemedlemmer, venner og i dette tilfellet kolleger i Hollywood.

Johnston erkjente straffskyld i forrige uke og risikerer opptil fem års fengsel.

Fra rettsdokumenter ser det ut til at det verste av lovbruddene hans var å holde et stjålet skjold fra Capitol Police for å lage en vegg sammen med andre og presset mot en rekke betjenter i flere sekunder. Det er ikke bevist om han stjal skjoldet.

Han er siktet for å ha hindret tjenestemenn i jobben deres, noe som er en forbrytelse, og flere forseelser, inkludert å ta seg inn i en avskjermet bygning og delta i forstyrrende oppførsel med den hensikt å hindre regjeringens virksomhet.

Johnsons var stemmen til Jimmy Pesto Sr. i Bobs Burgers, og ble sparket fra jobben i desember.

Johnston har også medvirket i filmer og TV-serier som «The Sarah Silverman Program», «Rick and Morty»,  «Modern Family», «Community» og «Parks and Recreation».

Hvis Bidens FBI og andre etater hadde gått etter BLM, Antifa, jødehatere, terrorister, voldelige gjenger, narkotikalangere og andre kriminelle slik de gjør mot tiltalte etter 6. januar, ville USA ha vært et tryggere land. Noen få av de arresterte etter 6. januar fortjente strenge straffer, de fleste gjorde det ikke.

Vi håper Donald Trump retter opp det som ble gjort galt, og løslater de politiske fangene når han blir president igjen.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.