Lenger nede på siden er noen høydepunkter fra president Bidens pressekonferanse i går kveld. Presidenten brukte en teleprompter for sin valgkamptale i begynnelsen og hadde en liste med navn på journalister som skulle stille ham spørsmål, alle fra liberale medier.

De fleste spørsmålene dreide seg om utenrikspolitikk, noe som var beleilig for Biden, som hadde tilbrakt tre dager sammen med Nato-allierte. Det var ingen spørsmål om grensen, kriminalitet, inflasjon, boligkrise eller andre viktige spørsmål som amerikanerne står overfor.

Det er delte meninger om hvordan han gjorde det, men noen sier at han reddet seg selv fra å bli fjernet som kandidat av sitt eget parti. Noe som til syvende og sist ikke er bra for demokratene, men kan være gunstig for republikanerne.

Biden reddet ikke valgkampen sin, skriver Quin Hillyer i Washington Examiner etter kveldens pressekonferanse.

– Hvis president Joe Bidens mål med kveldens pressekonferanse var å unngå å bli avsatt gjennom det 25. grunnlovstillegget, ville han ha lyktes. Men i forsøket på å redde valgkampen mislyktes han fullstendig.

Hillyer skriver at Biden viste tydelig at han ikke er helt utilregnelig. Han er generelt sett klar over hva som foregår, og når han ikke er i en dårlig periode, kan han i det store og hele følge med på politikken.

Det han imidlertid ikke var i nærheten av å gjøre, er å overbevise enhver med en halv hjerne om at han vil være i stand til å ta jobben i fire nye år, mener Hillyer.

– Biden så gammel ut og hørtes gammel ut, bablet mye, omtalte Kamala Harris som Trump og han snakker nesten aldri tydelig, selv på en relativt god kveld for ham.

Det er fullstendig uansvarlig å be landet om å velge ham til å sitte frem til januar 2029, skriver Hillyer. Hvordan kan en gammel mann som ikke kan vise styrke, kunne håndtere Kina, Russland, Iran, Nord-Korea, islamistiske terrorister og andre når han er 85 i stedet for 81.

– En president som ikke kan projisere makt, utsetter 330 millioner mennesker for risiko, for ikke å snakke om kanskje milliarder av mennesker rundt om i en verden som kan bli langt mer ustabil hvis presidenten er svak og ineffektiv.

Biden opptrer som en egoistisk mann som nekter å akseptere virkeligheten eller å sette landet over seg selv. Han burde trekke seg tilbake med verdighet før han blir skjøvet til side som et slitt, gammelt møbel, skriver Hillyer til slutt.

Biden kalte Kamala for visepresident Trump

Tidligere på dagen kalte han Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj for president Putin under en seremoni i forkant av pressekonferansen.

– Hør her, jeg ville ikke ha valgt visepresident Trump som visepresident hvis jeg mente at hun ikke var kvalifisert til å være president, sa 81-åringen til gisp og stønn fra journalistene, skriver New York Post.


Det tok ikke lenge før Trump kom med en uttalelse på sosiale medier og sa at Crooked Joe begynte sin «Big Boy» pressekonferanse med å kalle hans visepresident for Trump. – Bra jobba, Joe!

Reaksjonen fra Bidens team da han kalte Kamala «visepresident Trump», skriver End Wokeness. Eller skal vi si mangelen på reaksjon? Karine Jean-Pierre og flere høytstående personer i Bidens regjering satt som skolelys på første rad.

Biden følger rådet fra sin øverstkommanderende

New York Post skriver at i et annet bekymringsfullt øyeblikk kunne Biden ikke huske den korrekte tittelen til forsvarsjefen general CQ Brown, formannen for Joint Chiefs of Staff, eller Den militære sjefsnemnd.

Han sa at han følger rådet fra sin øverstkommanderende, altså seg selv. Da han prøvde å korrigere hva han sa, brukte han fortsatt feil tittel og kalte ham militær stabssjef.

Biden skapte 2000 jobber i forrige uke

På spørsmål om Biden vil fortsette i valgkampen sa presidenten at han er fast bestemt på å stille og hevdet han gjør en god jobb:

– Kan dere nevne noen som har fått vedtatt flere viktige lover på tre og et halvt år? Jeg skapte 2000 jobber bare i forrige uke. Så hvis jeg bremser opp, kan jeg ikke få jobben gjort. Men det er ingenting som tyder på det ennå. Ingenting.


Biden bringer tilbake «creepy» hvisking

De fleste amerikanere hadde fortrengt Bidens «creepy» hvisking han drev med for en tid tilbake, men til skrekk og gru tok han den fram igjen for fullt under pressekonferansen. En reporter spurte Biden om han ville la Kamala stille som Demokratenes kandidat hvis meningsmålinger viste at hun ville slå Trump i valget:

Biden: – Med mindre de kom tilbake og sa at det ikke er noen måte du kan vinne … jeg … creepy hvisking … ingen sier det … creepy hvisking … ingen meningsmåling sier det.

RNC Research går ikke glipp av noe og skriver at Biden tar fram sin skumle hvisking før pressesekretær Karine Jean-Pierre desperat avbryter for å avslutte pressekonferansen.

Kamala er kvalifisert til å bli president

Selv om Biden motsetter seg oppfordringer om å trekke seg, sa han at Kamala Harris kan fylle rollen som president, og det var derfor han valgte henne:

For det første er det måten hun har håndtert spørsmålet om kvinners frihet til å bestemme over egen kropp. For det andre er det hennes evne til å håndtere nesten alle saker hun får tildelt. Dette var en helvetes god aktor (prosecutor). Hun var en førsteklasses person, og i Senatet var hun virkelig god, sa Biden.

Jeg ville ikke ha valgt henne hvis jeg ikke trodde hun var kvalifisert til å bli president. Helt fra begynnelsen. Det la jeg ikke skjul på. Hun er kvalifisert til å bli president. Det er derfor jeg valgte henne.

 

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

<

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.