Erik Selle farter mye. Han driver tilrettelegging for israelsk teknologi i afrikanske stater. Her får han samtidig perspektiver på Norge sett utenfra. Afrikanske stater har for lengst registrert at vestlige land ikke lenger står for vestlige verdier. Dette er ubehagelig å høre for vestlige borgere, vi liker ikke høre at vi ikke lenger er hvem vi tror vi er.

Hvis vi var nysgjerrige ville vi bruke andre land til å lære om hvordan vi oppfattes. Har vi mistet noe? Hva er det de reagerer på?

Norsk elite er opptatt av å føre stedfortrederkrig i Ukraina. Det står ikke på penger eller våpen. Nå skal vi bygge nye våpenfabrikker. Men i Israel forlanger vi våpenhvile og fordømmer Israel. Det er en merkelig dobbelhet som ikke kommenteres.

Noen som er korrektiv til det offisielle narrativ om Ukraina, er motstandere av Israel. De har en blindsone. For oss er det nærmest ubegripelig at man kan delta i fordømmelsen av Israel og dermed svekke Midtøstens eneste demokrati, og ankeret for vårt trosgrunnlag.

Man kan velge å anerkjenne at det finnes undre i verdenshistorien. Israel er ett av dem. Men de som ikke tror på undre blir hver eneste dag konfrontert med negasjonen av undre. Denne kraften er på fremmarsj og krever at du faller på kne.

Hvis du vil stå imot må vende deg mot underet. Det skjer midt i blant oss. Hver eneste dag.

Youtube:

Podbean:

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.