I løpet av april, mai og juni tjente storbanken 13,5 milliarder kroner før skatt, noe som er over en milliard kroner mer enn hva analytikere hadde spådd.

– Vi forklarer det gjennom at norsk økonomi fortsatt er robust, og at det har vært et stemningsskifte, opplever vi, gjennom kvartalet, med økende optimisme og ikke minst økende aktivitet og volumer på tvers av virksomheten vår, sier DNB-toppsjef Kjerstin Braathen til E24.

Renteinntektene for andre kvartal i år endte langt høyere enn samme kvartal i fjor, og så vidt over analytikernes estimater på forhånd, men nå er det andre ting enn kun inntektene fra rentedifferansen som fører til gode tider for DNB.

Flere analytikere trekker nemlig frem at DNB tjente svært mye på honorarer.

Ifølge DNB-sjefen er det mye vekst innenfor provisjon knyttet til kapitalforvaltning. Hun sier banken det siste året fikk inn 40 milliarder kroner i kapital som skal forvaltes.

– Dette er sparemidler. Vi har snakket mye om at flere inngår spareavtaler. Så dette vokser fordi at folk sparer mer, sier hun.

Braathen sier markedene for provisjon vanligvis er sterkest i andre og fjerde kvartal.

Hun tror storbanken kommer til å fortsette å tjene penger på provisjon fremover, siden aktivitetsnivået og markedsutviklingen ligger til rette for det.

DNB-sjefen vakte internasjonal oppsikt da hun under et intervju på World Economic Forum i Davos, sa at under energiovergangen til et nytt samfunn så er smerte en del av prosessen.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.