Utsikt til et av BASFs fabrikk­anlegg i Ludwigs­hafen den 27. september 2022. Foto: Michael Probst / AP / NTB.

Det tyske multi­nasjonale kjemi­konsern­et BASF, som er verdens største, legger ned to produksjons­anlegg for plante­vern­midler i Tyskland innen 2025.

Wirtschaftswoche skriver:

Omstruktureringen vil berøre til sammen rundt 300 arbeids­plasser ved de to kjemi­parkene i Hürth (Nord­rhein-West­falen) og i Höchst-distriktet i Frankfurt. Arbeids­plassene vil i første omgang bli beholdt frem til utgangen av 2025 og «vil deretter gradvis bli redusert i samråd med de ansattes representanter», forklarer BASF.

Avviklingen på de to stedene er definitiv:

Produksjonen i Frankfurt avsluttes i 2025. «Begge produksjons­anleggene vil deretter bli lagt ned.» Planen er å forlate begge anleggene etter at alle aktiviteter, inkludert demontering, er fullført, forklarer en talsperson.

Konsernet sliter med høyt kostnads­press, hardere konkurranse samt høyere energi- og råvare­priser, opplyser den tyske næringslivs­avisen. Noen halv­fabrikata kan dessuten produseres billigere utenlands.

Det er ikke første gang BASF legger ned virksomhet i Tyskland. I fjor besluttet kjemi­giganten å legge ned et produksjons­anlegg for ammoniakk ved hoved­­kontor­et i Ludwigs­­hafen og kutte 1700 jobber i Tyskland.

Samtidig kunngjorde selskapet planer om å investere 10 milliarder euro i bygging av en ny fabrikk i Kina.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.