Yair Pinto i TBN er dyktig. På 15 minutter får han frem hvor uhyre komplisert den krigen er som Israel fører. Den foregår på flere «teatre»: Gaza, Golan, Vestbredden og langt unna, som på motorveien mellom Damaskus og Libanon, der en Hizbollah-operatør ble drept tirsdag. Det utløste et rakettregn over Golan, og et israelsk par bosatt der var maksimalt uheldige da en rakett traff bilen de kjørte.

Krigen er til stede overalt og hele tiden. Soldatene er i tjeneste under uhyre vanskelige forhold, også overfor deres pårørende. Mest imponerende er ingeniørenhetene som finner og destruerer Hamas’ tunnelnettverk. Dette har vestlige land som Norge vært med på å finansiere. Hamas utnyttet den sivile infrastrukturen i sin strategi og planla at sivile tap skulle vende verdensopinionen mot Israel. Norske NGO-er, Espen Barth Eide og norske medier gjør alt for at dette skal skje. De fungerer som en forlenget arm for Hamas, Hizbollah og Iran, som fører en systematisk krig mot Israel.

Det gjelder å bryte Israel opp i motstridende biter, slik at samholdet rakner. Der fører venstresiden an, og de har støtte fra Biden-regimet, som vil velte Netanyahu. Det er helt patetisk når Yair Lapid sier at han gjerne støtter Netanyahu hvis noen av partiene til høyre for Likud går ut av regjeringen.

Israel har fiender overalt. Også innad. Det skaper selvsagt en forhøyet bevissthet om hvor faren truer og hva som skal til for å overvinne den.

Norge er i ferd med å pådra seg en stor skyld. Den offisielle politikken har krysset over til den andre siden. Det er viktig at noen følger med på denne utviklingen, som truer også Norges eksistens.

TBN sier at de nå skal følge migrantstrømmen til Europa, slik at europeere forstår sammenhengen mellom krigen Israel fører og den europeerne befinner seg i, uten å forstå det.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.