Dagbladet fornekter seg ikke, og kommer med skremselspropaganda som aldri før.

Nå er det olje- og gassnæringen som får unngjelde.

Dagbladet viser nemlig til en Greenpeace-rapport som advarer om at hetebølger bare er starten på en global katastrofe, og at olje- og gassindustrien bør ta ansvaret.

Rapporten estimerer at utslipp fra industrien kan føre til 360 000 heterelaterte dødsfall innen 2100.

Ifølge rapporten førte olje utvunnet av Equinor til utslipp av circa 257 megatonn CO2 i 2022. Rapporten estimerer at disse utslippene alene kan føre til 34 000 tidlige temperatur-relaterte dødsfall før 2100.

– Hvis Equinor utvinner alle olje- og gassreservene de har, viser våre beregninger at over en halv million mennesker vil dø for tidlig på grunn av hetebølger og varme, sier nestleder i Greenpeace Norge, Halvard Raavand til Dagbladet.

Politikere, media og kirken har blitt et talerør for islam og klimaekstremisme

Pressetalsmann i Equinor Gisle Ledel Johannessen gir etter for presset og forteller Dagbladet at selskapet jobber for å holde egne klimautslipp så lave som mulig.

– Det er stor usikkerhet om hvordan framtidas energimiks vil se ut fram mot 2050. Vår ambisjon er å bli et klimanøytralt selskap innen 2050, inkludert utslipp fra produksjon og forbruk av olje og gass, sier Johannessen.

Halvard Raavand i Greenpeace påpeker at rapporten bare viser til temperaturrelaterte dødsfall, og sier at det i tillegg kommer problemer som ekstremnedbør, kraftige stormer, redusert matproduksjon og mangel på rent vann.

Organisasjonen ønsker seg en «karbonskadeskatt».

– Vi ønsker at karbonskadeskatten skal gå til FNs klimafond for tap og skade. Tiltaket bør innføres globalt. Ikke bare i Norge, avslutter Raavand.

 

Kjøp eboken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.