Arbeidere ved General Motors-fabrikken i Lake Orion, Michigan, fester et LG-batteri til en Chevrolet Bolt EV den 15. juni 2023. Foto: Carlos Osorio / AP / NTB.

Biden-administrasjonen har torsdag kunngjort planer om å gi General Motors (GM) og Chrysler-eieren Stellantis nesten 1,1 milliarder dollar i tilskudd for å omgjøre eksisterende produksjons­anlegg med tanke på bygging av elektriske kjøre­tøyer.

Ifølge energiminister Jennifer Granholm handler initiativet om Biden-administrasjonens industrielle strategi, melder Reuters.

Hun sa at det hadde blitt klart for mer enn et tiår siden at bilprodusenter «trengte en føderal partner» for å omfavne fremtiden, «spesielt for å konkurrere med andre land som subsidierer bilindustrien, og det er dét denne massive investeringen handler om.»

Nyhetsbyrået antyder at Biden i realiteten frir til fagorganiserte arbeidere i vippestater:

Tildelingene gjelder fabrikker i Michigan, Ohio, Pennsylvania, Georgia, Illinois, Indiana, Maryland og Virginia – flere av disse er avgjørende i presidentvalget i november.

Biden tilrettelegger for at amerikanske bilprodusenter skal lage flere elbiler, men spillereglene kan fort endre seg:

Donald Trump har kritisert Bidens elbilpolitikk hardt og lovet å reversere den hvis han blir president.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.