På bare et par dager vil temperaturene sør i Spania gå fra 15 til 37 grader. – Ikke normalt, sier klimaforsker.

Det er ingressen i en artikkel på NRK.

I sin stadig mer desperate søken etter å finne steder i verden hvor det er varmt noen dager, gjør statskanalen seg regelrett til latter.

For mens de aller fleste nordmenn, som ikke akkurat har opplevd noen global oppvarming det siste året, leter etter noen fine sommerdager, leter NRK etter mer skremselspropaganda om klimaendringer.

De klarer nå å få kjølige temperaturer i Spania, hvor det i Madrid har vært nattemperaturer helt nede i 12 grader, mens det i Sevilla har vært mellom 15–20 grader på dagtid, til å bli noe som har med global oppvarming å gjøre.

Klimaforskere hevder ski-turismen i Europa kan forsvinne

Nå skal det nemlig bli noen varmere dager igjen i Spania, og da kjører NRK på for alt hva det er verdt.

Det hjelper ikke at både NRKs meteorolog Kristian Gislefoss og klimaforsker Clemes Spensberger ved Universitet i Bergen er forsiktige med å koble det kjølige «sydenværet» med klimaendringene.

– Du må skille mellom det som er vær og det som er klima, sier Spensberger.

– Denne endringen vi ser nå i Spania, er en enkelthendelse og skyldes at været endrer seg, sier Gislefoss.

Da henter statskanalen inn en klimaforsker fra Bjerknessenteret, som de vet vil knytte selv en ny istid opp mot global oppvarming.

Denne gangen var det Marie Pontoppidan de hentet inn en kommentar fra, og hun kunne velvillig opplyse om at store svingninger kan henge sammen med mer «ekstreme værforhold», som selvsagt skyldes global oppvarming.

Da hjelper det ikke at Gislefoss sammenligner de spanske temperaturene nå med en vanlig nordnorsk sommer.

NRK ser kun det de vil se, og en mer tydelig agenda og propaganda enn den vi får servert fra statskanalen, har man vel knapt sett siden Pravdas storhetsdager.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.