Det franske fotballands­lagets kaptein Kylian Mbappé gir søndag sin støtte til lag­kamerat­en Marcus Thuram, som lørdag oppfordret folk til ikke å stemme på Rassemblement National (RN) ved parlaments­valg­et i Frankrike 30. juni og 7. juli.

Under en pressekonferanse søndag, dagen før kampen mellom Frankrike og Østerrike, tok Mbappé (25) et standpunkt «mot ytterpunktene» i fransk politikk og sa at «vi befinner oss i et avgjørende øyeblikk i vårt lands historie», skriver Le Figaro.

Landslagskapteinen gav en åpenhjertig og klar redegjørelse om parlamentsvalget og den politiske situasjonen. Det var en sekvens som vil gjøre inntrykk. […] Den franske landslagskapteinen tok et like sterkt som tydelig standpunkt.

«Man må vite hvor man står og ha sans for prioriteringer», sa Mbappé.

Vi er borgere, men vi må ikke være frakoblet verden rundt oss. Vi befinner oss i en situasjon uten sidestykke. Jeg vil henvende meg til det franske folk, til den yngre generasjonen. Vi ser veldig tydelig at ytterpunktene står på dørstokken til makten. Vi har muligheten til å velge vårt lands fremtid. Jeg oppfordrer alle unge til å gå ut og stemme. Landet trenger å identifisere seg med våre verdier om mangfold, toleranse og respekt. Dette er ubestridelig. Hver stemme teller, og det er noe vi ikke bør overse.

Mbappé erklærte uttrykkelig at han «deler de samme verdiene» som Thuram. «Jeg er med ham», «han har ikke gått for langt» og «jeg er enig med ham», sa 25-åringen.

I henhold til den franske landslagskapteinen er fotballkampen i morgen viktig, men «situasjonen er mye viktigere enn kampen», mener han.

«Ytterpunktene» i politikken er splittende, mener Mbappé.

Det sies ofte at man ikke skal blande politikk og fotball, det er viktigere enn morgendagens kamp. I dag er landet i en veldig viktig situasjon. Skal jeg skille mellom ytterpunktene? Nei, for dette er ideer som splitter. Jeg er for ideer som bringer folk sammen.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.