Økningen i antall barn og unge som søker helsehjelp for kjønnsinkongruens, startet for alvor med familieprogrammet «Født i feil kropp» som ble sendt på TV 2 i 2014.

Det skriver psykiatrisk sykepleier, Kathrine Larsen, i en kronikk i Nettavisen.

Larsen mener at det i dag har gått alt for langt, og at mange ungdommer ikke vet hva de gjør når de ønsker å skifte kjønn.

«I dag ser vi flere tilfeller av jenter som vil bli gutter og gutter som vil bli jenter. Og på TikTok og YouTube florerer det av videoer av kjønnsforvirret ungdom. Disse videoene er med på å skape et glansbilde av det å skifte kjønn, og de oppmuntrer til å stille spørsmål ved vår identitet. Dette har skapt en smitteeffekt som mange med meg, mener er usunn», skriver sykepleieren.

Kathrine Larsen nevner så elefanten i rommet, ytringsfriheten. Hun peker på det faktum at det ikke lenger er lov å påpeke fakta, da det kan krenke noen.

«I tillegg er flere redde for å si høyt hva de mener i fare for å krenke noen og for å være politisk ukorrekt. For vi skal være positive til denne «trenden». Dersom vi ikke er det, blir vi hetset og kalt uetiske og umoralske. Jeg er ikke alene om å mene dette, og ytringsfriheten skal ikke få kneble noen», skriver hun.

Larsen skriver at romantiseringen av kjønnseuforien sågar har fått innpass i læreplanen, og at «norske skoler i dag oppfordrer barn til å sette spørsmålstegn ved hvem de egentlig er».

«Det er urovekkende at et slikt undervisningsopplegg, samt lærebøker fra de største forlagene, nå legger til grunn en ny virkelighetsforståelse for hva kjønn egentlig er. Elevene i dagens skole får ikke kunnskap som er faglig forankret, noe som kan være skadelig», skriver sykepleieren.

Hun viser til at mange transpersoner sliter med psykiske lidelser, og at Sverige som tidligere var foregangsland for kjønnsbekreftende behandling, nå har strammet inn.

«Vi ser oftere mennesker som angrer på kjønnsskifte. Det er mange varsellamper som blinker», skriver Larsen.

Sykepleieren går hardt ut mot dagens samfunn, som hun mener «applauderer det å fornekte virkeligheten og å være usikker på oss selv».

«Hvis man er det man «føler» man er, er dette et uetisk, upraktisk og et kontraproduktivt utgangspunkt for stabiliteten vi alle søker. Kan det være at dette er noe av grunnen til at angst og depresjon er så vanlig hos unge i dag?», spør Larsen avslutningsvis.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.