Svømmeren Lia Thomas, en biologisk fullt utstyrt mann som påberoper seg å være lesbisk kvinne, er utestengt fra sommer-OL 2024. Det har jussen bestemt.

Snarvei til medaljer

Thomas forsøkte å gå rettens vei for å få opphevet World Aquatics-regler som begrenser mennesker som hevder å ha et annet kjønn enn det de påviselig er født med, fra å delta i internasjonale konkurranser i selvvalgt klasse. Reglene utestenger ham i tillegg fra en plass på det amerikanske kvinne-svømmelandslaget.

Thomas mente at de nye reglene burde ugyldiggjøres fordi de bryter med OL-charteret. Dette var retten uenig i. 

De nye reglene ble implementert efterat Thomas stort sett gjorde rent bord i kvinneklassen i National Collegiate Athletic Association i 2022. 

Identifiserer seg som lesbisk

Thomas kan selvfølgelig delta i herreklassen eftersom han besidder komplett sett mannlige genitalia og har kvinnelig kjæreste, men der er han mest sannsynlig sjanseløs.

@cupofblackteanews #rileygaines #liathomas #upenn #womenssports #womensrights #conservative ♬ original sound – CupOfBlackTeaNews

Også andre idrettsgrener har stengt ute menn fra å konkurrere som kvinner – det gjelder blant annet rugby, disc golf og sykling – uavhengig av om det skulle krenke disse utøvernes feminine følelser.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.