NTB

Jakob Ingebrigtsen innfridde gullforventningene på 1500-meteren og tok onsdag sin sjette EM-tittel i friidrett. Det har ingen mannlig utøver klart før ham.

Onsdagens gulløp var det sjette av seks mulige i Ingebrigtsens allerede meritterte EM-karriere. For tredje gang på rad reiser friidrettsfenomenet fra Sandnes hjem med en gulldobbel på henholdsvis 1500 og 5000 meter.

– Det siste løpet her er ganske bra. Samtidig er det vanskelig å si så mye i forkant, for jeg vet jo ikke. Men jeg har følt meg bedre og bedre for hvert løp, sa Ingebrigtsen til NTB og resten av den skrivende pressen i Roma.

– Jeg føler meg bedre på slutten her enn jeg hadde trodd. Jeg visste at jeg var i en positiv utvikling formmessig, men dette svarer ganske bra, fortsatte han.

Ingebrigtsen satte ny mesterskapsrekord med 3.31,95.

– Mer unik utøver skal du lete lenge etter. Han får en EM-finale til å se ut som et kretsmesterskap. Det er helt unikt at Norge har fått en sånn type utøver, utbrøt NRKs kommentator Jann Post.

En legende

Ingebrigtsen er nå den mannlige utøveren med flest EM-gull gjennom historien. Før onsdagens seier delte han rekorden med legenden Mo Farah (Storbritannia), Harald Schmid (Tyskland), Mahiedine Mekhissi-Benabbad (Frankrike) og Roger Black (Storbritannia)

– Det svarte ufattelig bra, samtidig som jeg fikk en liten luke, og det er vel ingen bedre følelse enn det, sa Sandnes-gutten.

– Det er en ganske deilig følelse å være i en sånn form som det her. Jeg fikk definitivt veldig mange gode svar og det lover veldig bra inn mot Paris, fortsatte han.

Sandra Elkasevic, tidligere Perkovic, er den mestvinnende kvinnen i EM med sju gull i diskos.

Ingebrigtsens gull sørget attpåtil for ny norsk medaljerekord i et europamesterskap.

– Det er en flott avslutning på et veldig godt mesterskap for oss. Jakob leverer nok en gang. Han har blitt en legende, sa sportssjef Erlend Slokvik i Norges Friidrettsforbund til NRK.

Storfavoritt

23-åringen leverte en fantomavslutning da han lørdag vant 5000-meteren på suverent vis. Sandnes-løperen var storfavoritt før den avsluttende kvelden i Roma.

– Jeg kan nevne (Isaac) Nader fra Portugal. Jeg kan nevne (Azeddine) Habz fra Frankrike og (Neil) Gourley fra Storbritannia, men det er bare for å prøve å skape litt spenning som kanskje egentlig ikke er der, sa NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal før 1500-meteren.

I begynnelsen av august skal Ingebrigtsen forsvare OL-gullet på 1500 meter. 23-åringen fra Sandnes innledet årets utendørssesong på annenplass på 1500-meteren under Diamond League-stevnet i Eugene, før han vant tilsvarende distanse under Bislett Games i slutten av mai.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.