I slutten av april la Rasmus Hansson og Lan Marie Nguyen Berg i Miljøpartiet De Grønne frem et representantforslag for Stortinget som gikk ut på å forby salg av engangsgriller.

De to representantene for MDG mente at det bør være staten som bestemmer om folk skal få bruke engangsgrill eller ikke, skriver Nationen.

Nå har de fått svar.

11. juni var innstillingen oppe til debatt i Stortinget, og de to MDG-representantene ble utsatt for den nærmest totale ydmykelse.

Først ut var Tor André Johnsen (FrP).

– Å forby at folk skal få grille og kose seg, er helt uaktuelt for oss i FrP. Det er ikke opp til staten å detaljregulere hva slags type grill folk skal bruke, sa han.

Han fikk støtte av Sandra Borch (Sp) og Ragnhild Male Hartviksen (Ap).

– Det er ikke sånn at vi kan detaljregulere oss bort fra alt vi ikke liker, sa Borch.

Sveinung Stensland i Høyre oppfordret folk til å bruke sunn fornuft, men mente at mat på engangsgrill aldri blir god.

Det reagerte justisminister Emilie Mehl kraftig på.

– Jeg er helt uenig i det siste som ble sagt av representanten fra Høyre. Jeg har i dag spist veldig gode grillpølser som ble stekt på engangsgrill. De pleier noen ganger å bli litt ujamt stekte, men i dag lyktes vi veldig godt.

MDGs protester til tross, komiteens beslutning var at representantforslaget fra Hansson og Berg ikke ble vedtatt, og forslaget om engangsgrillforbud endte med 99 stemmer mot og 2 stemmer for.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.