En pakistansk mann søkte efter å ha returnert fra Storbritannia, visekommissæren i Abbottabad om å få etablere Pakistans første homseklubb. Han er nu innlagt på mentalsykehus.

En bekvemmelighet for homofile

Mannen hvis identitet ikke er offentliggjort, ble intervjuet av utenlandske medier kort tid før han ble innlagt. Der forklarte han at han hadde sendt inn en søknad til visekommissæren i Abbottabad om å få etablere en homseklubb.

I søknaden skal han ha anført at klubben skulle være «en bekvemmelighet og ressurs for homofile, bifile og også interesserte heterofile menn i Abbottabad spesielt og i andre deler av landet generelt».

Homofili er kriminelt i Pakistan

Det mannen muligens ikke hadde tatt høyde for er at homofil sex er kriminalisert i Pakistan. Han ble arrestert og fraktet til et mentalsykehus i Peshawar.

Homoseksualitet er haram i islam. Video fra Telegram

Bare kyssing …

Mannen fremstår ifølge Mail Online, som en forkjemper for menneskerettigheter:

– Jeg har startet kampen for rettighetene til de mest neglisjerte i Pakistan, og jeg vil heve stemmen min i alle fora. Hvis myndighetene avslår søknaden vil jeg gå til retten. Jeg har gjort det klart at det ikke ville forekomme homofil praksis utover kyssing i klubbens lokaler.

Lederen av partiet Pakistan Awami Tehreek sa at det vil få «svært alvorlige konsekvenser» hvis klubben får lov til å åpne.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.