NTB

Karsten Warholm vant som han ville i EM-finalen på 400 meter hekk. Han stormet inn til 46,98 og ny mesterskapsrekord.

Helt fra start satte han opp et tempo ingen av konkurrentene var i nærheten av å følge, og han var aldri truet.

– Ut av blokkene føltes det jækla bra. Jeg satte virkelig god fart og følte at jeg dro fra. Det ble litt urytmisk, men jeg hetet det fort inn, og jeg hadde en god følelse, sa Warholm til norske journalister i Roma.

– Å vinne gullet var det viktigste. Nummer to var å forbedre mesterskapsrekorden min og få den under 47 sekunder.

Han løp på 47,12 da han vant i München for to år siden.

Gode svar

Alessandro Sibilio tok sølvet på Stadio Olimpico med 47,50 og Carl Bengtström bronsen med 47,94. Det er henholdsvis italiensk og svensk rekord.

To måneder før OL fikk Warholm svarene han ønsket.

– For meg var det viktigste svaret det fysiske. Jeg fikk de gode svarene fra kroppen. Repertoaret mitt på stegrytme kan jeg plukke og mikse som jeg vil. I dag var det godt nok til å vinne EM-gull, sa han.

– Det er vanskelig å være kritisk når man har vunnet gull, men fra i morgen kommer vi til å lete etter detaljer igjen.

Hattrick

Warholm vant gull i utendørs-EM for tredje gang på rad, etter seirene i Berlin i 2018 og München i 2022. Han har også vunnet VM-gull tre ganger (London 2017, Doha 2019 og Budapest 2023) og OL-gull en gang (Tokyo 2021).

Eneste store nedtur i store mesterskap kom i VM i Eugene i 2022, da han slet med en strekkskade i opptakten til mesterskapet, og han måtte nøye seg med en skuffende sjuendeplass.

Den norske hekkekongen måtte se seg slått i sesongdebuten utendørs, da brasilianske Alison dos Santos tok seieren i Bislett Games med 46,63, sju hundredeler foran Warholm. Rai Benjamin fra USA er den tredje i favorittrioen foran Paris-OL. Han har løpt på 46,64 i år.

Warholms verdensrekord er 45,94 fra OL-finalen i Tokyo.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.