NTB

Det blir ikke streik på flyplassene. Det er klart etter at de Avinor-ansatte i Norsk Tjenestemannslag (NTL) og arbeidsgiverforeningen Spekter ble enige i meklingen natt til onsdag.

Enigheten kom etter vel to timers mekling på overtid.

– Spekter og Avinor er fornøyd med at vi med riksmeklerens hjelp kom til enighet med LO Stat/NTL. Dermed unngikk vi en streik som ville ha berørt flypassasjerene og flytrafikken kraftig, sier Spekters administrerende direktør, Anne-Kari Bratten.

Lønnsoppgjøret er i tråd med frontfaget og oppgjøret går nå til uravstemning blant medlemmene. I LO og NTL er de tilfredse: – Vi har slått tilbake forsøk på å svekke tariffavtalen, og fått gjennomslag for viktige krav på økonomi. Dette har vært en særdeles krevende og vanskelig mekling. Jeg er veldig fornøyd med at vi kom til enighet, og at streiken ble avverget, sier forhandlingsleder Lise Olsen, nestleder i LO Stat.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.