Mangfoldsuka er for fullt i gang på skoler og barnehager i Drammen kommune.

Denne uka har skapt reaksjoner, og lærer Tormod Evensen har gått ut og sagt at han skal holde seg unna når Pride-flagget skal heises 28. mai, skriver Drammens Tidende.

Masud Gharahkhani sa til Drammens Tidende tidligere i uken at det er viktig å vise alle at det er greit å være seg selv. Document sendte stortingspresidenten noen spørsmål om ytringsfrihet og demokrati i forbindelse med Pride, men Gharahkhani valgte å svare på vår forespørsel med den absolutte stillhet.

Så mye for ytringsfrihet og demokrati der i gården.

Lærer Vilde Caroline Hoset Bråthen sier til Drammens Tidende at de aller fleste ikke har noe imot mangfoldsuka, men at det er de som er negative som roper høyest.

– Det provoserer meg ganske stort dette med motstanden av Pride, sier hun.

Pride-Norges totalitære logikk: Splittelse er inkludering

Bråthen påpeker at Pride betyr stolt på norsk og at hennes inntrykk er at over 99 prosent av lærerne i Drammen kommune støtter mangfoldsuka.

– Flere venner av meg har vokst opp som homofile og har fortalt om drittslenging og trakassering for å være den de er. Det er derfor det er så viktig å snakke om at det er helt greit å være annerledes, sier Bråthen som har jobbet 23 år som lærer på Øren skole.

Hun påpeker at mens det har vært mye fokus på rasisme og uakseptable ord, savner hun mer fokus på bruk av ordene «homo» og «lesbe» som skjellsord.

– Jeg går i bresjen og slenger neven i bordet for å stoppe drittslenging til de som er homofile eller litt annerledes, for slikt ødelegger mennesker. Jeg sier rett ut til barna at det er økt selvmordsstatistikk blant homofile, for det må de få vite, fortsetter Bråthen, og viser til at ord som «jævla homo», kan få enkelte til å ta sitt eget liv.

Hun mener også at man må være observant med de barna som er usikre på sitt eget kjønn.

– Jeg har hatt flere elever som ikke vet om de er gutt eller jente, og da må vi anerkjenne det. Vi underviser om at man ikke må være redde for å snakke om slike følelser, avslutter lærer Bråthen.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.