En asylsøker som drepte en britisk pensjonist på åpen gate som «hevn» for konflikten mellom Israel og Hamas, er dømt til livsvarig fengsel med en minstetid på 44 år.

Dommeren, Justice Cheema-Grubb, slo fast at Ahmed Alid (45) hadde begått terrorhandlinger da han drepte Terence Carney og forsøkte å drepe sin romkamerat Javed Nouri.

Alid skal sone 44 år og 52 dager i fengsel etter å ha knivstukket Carney (70) seks ganger i Hartlepool sentrum tidlig den 15. oktober – åtte dager etter Hamas’ angrep på Israel.

Alid er født i Marokko, og ankom England som båtflyktning i 2020 som illegal  migrant.

Minutter tidligere hadde han forsøkt å drepe sin samboer, den kristne konvertitten og tidligere kroppsbyggeren Javed Nouri, ifølge The Telegraph.

Ahmed Ali Alid lo og lovpriste Allah da han hørte at Hamas hadde drept kvinner og barn, ble det hevdet i retten.

Drapet ble altså begått lenge før Israel invaderte Gaza.

Alid ropte «Allahu Akbar» mens han ifølge dommeren «angrep en ubevæpnet og eldre mann som ikke var i stand til å forsvare seg».

Aktor Jonathan Sandiford KC sa til retten

– Han sa at han hadde begått drapsforsøket på Javed Nouri og drapet på Carney som hevn for det han mente var Israels drap på barn.

– Han sverget ved Allah at dersom han hadde hatt et maskingevær og flere våpen, ville han ha drept flere ofre.

Avisen skriver også om den 19 år gamle palestinske studenten Dana Abuqamar som bare en dag etter terrorangrepet fra Hamas, sa hun at hun var «virkelig full av glede» og «stolt over at den palestinske motstanden har kommet til dette punktet».

I desember mistet hun oppholdstillatelsen sin.

Suella Braverman, daværende innenriksminister, og Robert Jenrick, daværende innvandringsminister, slo fast at hennes tilstedeværelse i Storbritannia «ikke var til det beste for allmennheten» og inndro visumet hennes, noe som betyr at hun ikke har rett til å bli værende.

Men Abuqamar befinner seg fortsatt på britisk jord.

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.