NRK slår opp en gladnyhet om en heltemodig handling av fotballspiller Patrick Berg, som irettesatte en tilskuer som kom med homofobiske gloser under søndagens kamp mellom Kristiansund og Bodø/Glimt.

Allerede dagen etter hendelsen hadde Kristiansund Ballklubb funnet personen som stod bak hetsen, og han er nå utestengt fra stadion i 35 kamper.

Det sies ikke hva glosene til denne «homofoben» var, men statskanalen skrev senere i en liten snutt på to setninger at supporteren sa til Tidens Krav at det «glapp ut» av ham, men at han står for det han sa.

Patrick Berg hylles nå av veldig mange, som beundrer hans heltemodige innsats, og Oslo Pride-leder Dan Bjørke vi gi homopris til Berg de neste ti årene.

Han retter også skarp kritikk mot Norges Fotballforbund for at det ikke blir gjort nok for å få bukt med homohetsen. Bjørke savner konkrete tiltak både på fotballtribunen og i garderoben.

Om Berg sa han til NRK:

– Patrick Berg bør få alle homoprisane dei neste 10 åra for det han gjorde på banen. Han svarte kontant på homohets, og det er verkeleg det vi treng når det er homohets på tribunen.

NRK har snakket med Patrick Berg, som har lagt merke til den store responsen etter at han tok affære med homohetsen fra tribunen i Kristiansund. Han snakker også nynorsk:

– Eg ser på det som positivt viss noko som skjer på ein fotballarena kan bidra til at vi som samfunn blir flinkare til å støtte opp om kvarandre og hjelpe kvarandre. Det ser eg som utelukkande positivt.

– Ein kan alltids stå opp for andre når ting går utanfor grensene som ein tenkjer burde vere akseptabelt i eit samfunn, seier Berg til NRK.

Vi er alle enige med Patrick Berg og syns at han gjorde det riktige. Vi vet som sagt ikke hva denne «homofobe» fotballtilhengeren sa, men var det virkelig så ille at han måtte stenges ute fra 35 kamper? Og hvorfor skal en mann bli båret på gullstol fordi han gjorde noe vi alle burde gjøre når vi ser at folk er slemme eller urettferdige mot andre?

Men spørsmålet vi heller burde stille, er: Hvor er heltene og straffene i vårt langstrakte land når jødene blir angrepet, hetset og marginalisert? Hvor er mektige organisasjoner som NFF, politikere, politiet og andre som virkelig kan gjøre en forskjell når pro-palestinske agitatorer, ofte voldelige, får lov til å regjere i det offentlige rom og hetse jødene på en måte vi ikke har sett maken til etter 2. verdenskrig.

Heltene og straffene for jødehaterne uteblir

Offisielt har jeg parkert ordet «antisemittisme» og gått over til «jødehatere». Det beskriver bedre den forkastelige mobben som har kommet ut av treverket som kakerlakker siden 7. oktober. Det eneste positive som kan sies etter den forferdelige dagen, er at islamistene og den islamofile venstresiden har vist sitt sanne ansikt, og det er styggere enn selve fanden. Vi skal aldri glemme og aldri tilgi dem.

Det er mange hendelser som involverer jødehaterne i Norge. Det handler ikke bare om voldelige pro-palestinere, men også dem som støtter dem. Ingen som har muligheten, kommer til unnsetning som Patrick Berg gjorde, men hadde det skjedd, ville de antageligvis ha blitt hetset av venstresiden, i stedet for å hylles.

For ikke lenge siden skjedde nok en hendelse under en fotballkamp, men i stedet for homofobe gloser ble det utført vold.

I motsetning til raseri og straffereaksjoner, gjør jødehaterne i bakvendtland det motsatte. De tar parti med mobben, og ikke med ofrene. Det er ikke for ingenting at vårt land har utmerket seg som en av Vestens mest jødefiendtlige nasjoner.

Flere hundre demonstrerte mot Israel i Skien –  en journalist fra TV 2 ble lagt i bakken, skrev NRK den 26. mars. Mer enn 200 demonstranter var utenfor Skagerak Arena i Skien, der israelske tenåringer spilte EM-kvalifiseringskamp på Odds hjemmebane.

Flere demonstranter forsøkte å komme seg inn på stadion, og det ble kastet fyrverkeri og steiner mot politiet og mot journalister. I ettertid ville ikke politiet kommentere om noen av demonstrantene er pågrepet.

Stein Akre, som er reporter i TV 2, ble lagt i bakken av demonstranter på stedet. Han sa til NRK at de gikk løs på fotografen deres. Da han skulle dekke ham, ble han selv lagt i bakken.

Det later til at han nedtoner alvorligheten når han sier at det ikke var skremmende, men heller ubehagelig å ikke få lov til å gjøre jobben sin. Han kan ikke huske sist han ble sabotert så mye under en demonstrasjon.

Så vidt vi vet, er det svært sjeldent at en journalist blir slått ned på norsk jord. Vi ser for oss situasjonen hvis mannen som ble utestengt fra 35 kamper, hadde slått ned en homofil person eller en journalist.

NRKs reportasjer om volden utenfor Skagerak arena og homohetsen er som natt og dag. Begge er skrevet av det samme journalist-teamet, Linea C. Søgaard, Tom Ole Buaas, Veronica Westhrin, Nils Fridtjof Skumsvoll og fotograf Theodor Aasland Valen.

Off topic: Det er ikke noe rart NRK går i rødt når de trenger fem journalister og en fotograf på en sak. Vi håper ikke det trengs like mange ingeniører på Marienlyst for å bytte en lyspære.

Demonstrasjonene ble ledet av gruppen med det motstridende navnet «Hjerte for Palestina». Årsaken til demonstrasjonen er krigen i Gaza, skriver journalistene til sine lesere som har bodd under en stein de siste seks månedene og ikke har hatt tilgang til NRK.

Journalistene virker overrasket over at NRKs bil ble forsøkt stanset av maskerte demonstranter. Arrangøren hadde nemlig oppfordret til en fredelig demonstrasjon.

Well, I’ll be darned! Rabiate pro-palestinere som ikke gjør som mora deres sier.

Det kan føles litt utrygt, for vi vet ikke hva som skjer, sa NRKs reporter på stedet.

Vet ikke hva som skjer? Litt utrygt? Si det til de israelske fotballungdommene som ingen av dem bryr seg om.

Jødefiendtlige godhetsposører og dydsmønster

Noen dager før fotballturneringen i Skien ble det varslet demonstrasjoner når Israels G19-landslag skulle delta, skrev NRK. – Vi lar oss ikke skremme vekk fra dette idrettsarrangementet, sa leder av Med Israel for fred, Conrad Myrland.

Mona Nicolaysen i Miljøpartiet De Grønne i Skien mente derimot at Israel aldri burde fått slippe til. Aktivisten har drevet et forskningsarbeid i Gaza gjennom flere år, og har god kontakt med ungdommer der som var med på Norway Cup i 2021.

– Noen av dem har fått med seg dette, og de er opprørte over Norge. De er skuffa over at dette skjer på banen vår, og de rister på hodet over at det er i min by.

Nicolaysen er typisk for tusenvis av jødefiendtlige nordmenn som har vist sitt sanne ansikt etter 7. oktober – et flertall av dem kvinner. En godhetsposør og et dydsmønster som har «empati» for ALLE lidende i verden, bortsett fra det jødiske folket som ikke har noe som helst direkte med krigen i Midtøsten å gjøre.

 

Har hun i det hele tatt i tankene at tenåringene fra Israel som kommer for å spille fotball i Norge får en pause fra sine omgivelser hvor de opplevde et helvete på jord den 7. oktober? Hvordan sover du om natten, Nicolaysen?

Hva om Hamas-terrorister invaderte din by, og slaktet, voldtok og torturerte over 1200 av dine medborgere eller din familie, og deretter paraderte lemlestede lik og halvdøde ofre gjennom Henrik Ibsens gate mens storparten av Skiens befolkning jublet?

Man går tom for ord.

Jeg er ikke alene, for jeg leser kommentarfeltene.

Det er skamfullt å være norsk i disse dager.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.