NTB

Et høyhus med boliger i sentrum av Ukrainas nest største by Kharkiv er truffet i et russisk luftangrep, og minst 15 er såret, ifølge myndighetene.

Det er foreløpig uklart hva slags våpen som ble brukt i angrepet. Det rammet tiende etasje i en tolv etasjer høy leilighetsblokk, opplyser lokale myndigheter i sosiale medier tirsdag ettermiddag.

Blant de sårede er minst to barn. Minst én person er lagt inn på sykehus med alvorlige skader, ifølge fylkesguvernør Oleh Synjehubov.

Kharkivs ordfører Ihor Terehov sier redningsmannskaper leter etter ofre i bygningen.

Russland startet en overraskende offensiv i det nordøstlige fylket Kharkiv i Ukraina forrige fredag. Russerne ble drevet tilbake herfra for nesten to år siden, men skal nå på nytt ha erobret en lang rekke landsbyer i fylket.

Både ukrainere og vestlige allierte har fryktet at den siste tidens angrep i Kharkiv er oppladning til en større aksjon mot fylkeshovedstaden med samme navn.

Ukrainas nest største by Kharkiv ligger bare 30 kilometer sør for grensen til Russland. Lederen for det ukrainske sikkerhetsrådet sa mandag at det ikke er noen risiko for at russiske soldater vil storme Kharkiv by.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.