Hva behøver vi å bekymre oss for: Woke eller anti-woke. Dette spørsmålet stilles av NRK Verdibørsen. Bård Larsen kaller seg konservativ, men ingen ekte konservative tror på ham.
Det innleder med noen merkelig utsagn om at hvis vi ikke hilser på trær, så overvurderer vi menneskets betydning. Dette er visstnok et opptak. Jeg tenker på min beste venn i ungdommen, som i fylla hilste på alle trær han møtte en dag. Men det var fyll, ikke filosofi.
Ekstremvær er farlig, barn er redde for å leve på grunn av det de ser på NRK. Vel, kanskje NRK er problemet her?
– Å hilse på trær er en alminnelig høflighet, sier en akademiker som kaller seg filosof..
– Hvis det kommer en flom eller et snøras, så er det noen som ikke har jobben sin.
Så kommer Bård Larsen, som tror han har forstått kulturkrigen, og samtidig tror han er konservativ.
Woke betyr bare å være årvåken på rasisme og undertrykkelse av de sårbare, mener Larsen.
Han snakker om slaveri og hvitt herrefolk. Han nevner selvsagt ikke afrikaneres slaveri og islamske invasjoner.
– Dette graver dypt inn i det å være hvit.
Herregud. Herr Larsen. Jeg er en hvit nordmann, jeg og mine forfedre har aldri hatt en slave, Norge har aldri hatt kolonier. Du er en Quisling overfor din egen nasjon og ditt eget folk.
Som Document skrev i 2021, med innledende sitat av Larsen.
Hvordan kan verdikonservative mennesker omfavne de mest vulgære og banale politiske krefter som er å oppspore? spør Larsen. Han gir svaret selv: Det dreier seg om nativisme, om å holde barbarene og moderniteten utenfor porten.
«Et samfunn som ikke holder barbarene utenfor porten, vil før eller siden kollapse. Det viser historien om Romerriket fall oss. Og det er barbarer vi snakker om. Selvsagt ikke alle, men en betydelig andel.»
Dessuten vil ikke ekte konservative holde moderniteten ute, men sier nei takk til den postmoderne galskapen.
Tre år senere er denne konklusjonen bare blitt sterkere bekreftet, særlig etter 7. oktober.
«Konservativ» historiker mener høyresiden har mistet forstanden
Å være motstander mot woke betyr at man tilhører ytre høyre, sier Larsen. Klagesang, sorgsang og pessimisme preger idiotene som ikke liker Bambie Thug i Eurovision, liksom. Han setter også Trump og Putin i samme klasse. Mitt spørsmål er enkelt: Hvor mange land ble invadert av USA mens Trump var president?
Han hevder at det finnes noe som han kaller institusjonell rasisme. All lives matter er ikke hyggelig å si, mener Larsen. Han fremstår som en intellektuell klovn. Hvilke liv er det Larsen mener ikke har betydning?
Larsen innrømmer at woke-ideologien har gått på ville veier, og at det stopper muligheten for debatt. Men han er ikke i stand til å forstå at dette er nettopp hvorfor vi må motkjempe dette idiotiet.
Liz Truss er «ytre høyre». Sånn argumenterer en «konservativ» norsk historiker mot en brite som ble kastet som statsminister fordi hun ville redusere skattene. Larsen beskriver Steve Bannon som en fascist.
Trump er selvsagt også fascist.
Det er langt fra utenkelig at vi vil se fengslede opposisjonelle i USA i løpet av en ny fireårsperiode med Trump.
Har ikke historikeren Larsen fått med seg at mens Trump ikke kastet politiske motstandere i glattcelle, så er dette faktisk vanlig praksis for Biden-regimet?
Selv lever vi i en politisk polstret kultur der det nesten er utenkelig for oss at statens institusjoner kan bli kapret av galninger som vil ødelegge demokratiet.
Vi ER allerede fratatt demokratiet, borgerrettighetene og ytringsfriheten. Det er dessuten voldsomme angrep mot eiendomsretten som får en rekke store investorer til å rømme landet. Nå vil regjeringen innføre en exitskatt, man skal altså bli straffet hvis man bor i Norge, og straffet hvis man flytter ut.
Dette beskriver den «konservative» historikeren Larsen som en «politisk polstret kultur».
Så klarer han å påstå at kulturkrigen er en kamp mellom liberalisme og autoritær konservatisme. Ytre høyre er den store trusselen. Ikke venstreradikale, islamske gjengkriminelle etc.
Dette er slike som kaller seg konservative i dag. Man må faktisk til Document.no for å oppdage ekte konservative, som til og med bryr seg om arbeiderklassen, noe hverken Høyre eller Arbeiderpartiet gjør i sin politiske virksomhet.
Bård Larsen er ikke en historiker, han er historie.
Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!