NTB

FN har i en nylig oppdatering av daglige tall over drepte i Gaza siden krigens start 7. oktober i fjor, nedjustert antallet kvinner og barn.

I sin daglige oppdatering 6. mai opplyste FNs nødhjelpskontor OCHA at 34.735 mennesker er drept på Gazastripen, blant dem over 9500 kvinner og over 14.500 barn.

To dager senere, 8. mai, publiserte OCHA tall som viste at 34.844 mennesker er blitt drept i krigen så langt, blant dem 4959 kvinner og 7797 barn.

Under tallene har FN publisert en fotnote der det heter at «FN har så langt ikke vært i stand til å presentere uavhengige, fullstendige og verifiserte tall over drepte. Tallene som foreligger, er fremskaffet av helsedepartementet eller regjeringens pressekontor i Gaza og av israelske myndigheter og avventer ytterligere verifisering».

FNs nedjustering reiser spørsmål ved nøyaktigheten rundt tallene som den Hamas-kontrollerte Gazastripens helsedepartement har oppgitt, skriver avisen.

I mars viste lederen for Unicef, Catherine Russell, til tall fra Gazas helsemyndigheter, der det het at over 13.000 barn er drept siden 7. oktober, som «#et astronomisk grusomt tall».

Jerusalem Post skriver at fremstående statistikere i flere måneder har kritisert tall som Gazas myndigheter har presentert, og at statistikere mener tallene ikke kan være nøyaktige.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.