En tysk domstol har oppretthold overvåkingspolitiets klassifikasjon av AfD som ekstremistisk. Det er flere spørsmål ved kjennelsen, blant annet at betegnelsen gjør at politiet når som helst kan innlede overvåking og kontroll av medlemmer av AfD.

Dermed går den tyske staten god for at medlemmer av AfD ikke nyter samme personvern som andre borgere. Dette kalles i andre sammenhenger for diskriminering.

Både moderpartiet og ungdomspartiet til det tyske ytre høyre-partiet AfD kan klassifiseres som ekstremister. Det har en tysk ankedomstol bestemt.

Alternativ for Tyskland (AfD) må leve med at den tyske sikkerhetstjenesten (BfV) kan betegne dem som ekstremister.

Kjennelsen i Münster er en bekreftelse av en tidligere kjennelse fra en lavere rettsinstans i Köln.

– Kjennelsen bekrefter det vi har sagt i årevis, AfD er et høyreekstremistisk parti som ønsker å svekke demokratiet og rettsstaten, sier lederen av den anti-ekstremistiske gruppen Campact, Felix Kolb, i en uttalelse.

Det var ungdomspartiet, Junge Alternative, som tok overvåkingspolitiet inn for en domstol. De akter ikke å avfinne seg med kjennelsen, men anker.

Kjennelsen i ankedomstolen betyr at medlemmer av partiet kan bli overvåket og avlyttet ved mistanke om at det begås lovbrudd. Dommen fra retten i Münster er enda ikke rettskraftig.

Kjennelsen kan ifølge domstolen ikke ankes, men ifølge nyhetsbyrået DPA kan AfD ta saken videre til et annet rettsområde.

– Vi vil selvsagt anke til neste instans, sier sentralstyremedlem i AfD, Roman Reusch, i en uttalelse.

Retten har innlatt seg på tolkning av politikken til partiet som leder til slutninger som kan bestrides og/eller også anvendes på andre partier.

Retten mener det er god grunn til å mistenke at deler av partiets politiske mål er å senke statusen til mennesker med innvandrerbakgrunn.

Det høres ut som om Tyskland har gått over til å løse politisk uenighet gjennom forbud i stedet for diskusjon. Det har de gjort en gang tidligere.

Compact er gruppen som skandaliserte et møte hvor det ble diskutert repatriering. Det ble utlagt som om det var første stadium på vei mot en ny Wannseekonferanse.

Campact er finansiert av bl.a. George Soros som har en lite ærerik fortid som ungdom i det okkuperte Ungarn.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.