Et pro-palestinsk drama har rammet den internasjonale Eurovision Song Contest i Malmö. Det hele starter med anti-israelske budskap og passiv-aggressiv oppførsel. Fredag kveld etterforsker politiet i Malmö en voldssak mot en kvinne.
Den nederlandske Grand Prix-vinneren Joost Klein har de siste dagene blitt tiljublet av både muslimske innvandrere, venstreorienterte demonstranter og brukere av sosiale medier.
Den varme støtten strømmer inn mot Joost Klein fordi den nederlandske sangeren har deltatt i en regelrett svertekampanje mot den israelske grand prix-sangeren Eden Golan.
Blant annet har 26 år gamle Joost Klein nektet å la seg fotografere sammen med den 20 år gamle jødiske kvinnen eller andre medlemmer av den israelske delegasjonen.
Jødehatet eksploderer torsdag kveld under en pressekonferanse som finner sted etter den andre semifinalen. Nederlenderen Joost Klein er plassert ved siden av den israelske sangeren på scenen i presserommet.
Joost Klein setter demonstrativt et flagg over hodet når den israelske Grand Prix-sangeren får et spørsmål. Den nederlandske popsangeren ønsker å vise sin forakt for jødiske Eden Golan.
På et tidspunkt spør en polsk journalist den israelske sangeren: «Har du noen gang tenkt på at du ved å være her utgjør en risiko og en fare for andre artister og for publikum?»
Spørsmålet kan best beskrives som «victim blaming», det vil si å beskylde et offer for å være årsaken til for eksempel vold eller voldtekt.
Enkelt sagt er det som å gi et voldtektsoffer skylden for det seksuelle overgrepet fordi vedkommende har på seg utfordrende klær.
Under det internasjonale Grand Prix i Malmö er det muslimske migranter og venstreorienterte tilhengere som er ansvarlige for det enorme sikkerhetsoppbudet rundt musikkonkurransen. Ikke en 20 år gammel jødisk sanger.
Den svenske journalisten Jovan Radomir, som leder pressekonferansen i Malmö, avbryter og sier at israelske Eden Golan ikke trenger å svare på det grenseoverskridende spørsmålet.
Dette får nederlandske Joost Klein til å tenne. Den pro-palestinske sangeren roper høyt i presserommet: «Hvorfor ikke?»
Joost Klein vil holde den 20 år gamle jødiske kvinnen ansvarlig for den økte sikkerhetsrisikoen ved grand prixet.
Dagen etter viser det seg at det angivelig er den nederlandske Grand Prix-deltakeren Joost Klein som utgjør et sikkerhetsproblem under musikkonkurransen i Malmö.
Under en generalprøve til finaleshowet, som skal avholdes fredag ettermiddag, går nederlandske Joost Klein til angrep på en kvinne.
Aftonbladet og SVT rapporterer at Joost Klein begår et voldelig overfall på en kvinnelig fotograf som er en del av staben.
SVT produserer grand prix-showet i Malmö Arena.
«Siktet for vold mot kvinnelig TV-medarbeider – Mycket allvarligt», skriver Aftonbladet i en overskrift om Joost Klein.
Den voldelige oppførselen skal ha funnet sted like før Joost Klein skulle gå på scenen for å øve på låt nummer fem.
Scenearbeiderne har allerede begynt å legge de nederlandske musikkinstrumentene og andre rekvisitter på scenen da de raskt blir fjernet, til publikums store overraskelse.
I stedet får publikum høre det israelske Grand Prix-bidraget, som i all hast blir skjøvet frem i rekken. Nå er det 20 år gamle Eden Golan som tar Joost Kleins plass i rampelyset.
Joost Klein har blitt utestengt fra prøvene av Grand Prix-arrangørene fra den europeiske kringkastingsunionen, EBU.
«Vi undersøker for øyeblikket en hendelse som har blitt rapportert til oss, og som involverer den nederlandske deltakeren. Han ønsker ikke prøver på dette tidspunktet,» sier EBU.
I etterkant av den palestinske sangerens voldelige overfall forsøker en israelsk journalist å dekke hendelsene. Men også det ender i et voldelig sammenstøt med den opphissede nederlenderen.
Journalisten og nyhetsankeret Dov Gil-Har, fra den israelske statskringkasteren «Kan», henvender seg til den nederlandske Grand Prix-delegasjonen. Israeleren spør hvorfor Joost Klein ikke gikk på scenen under generalprøven.
Spørsmålet får en høy, bredskuldret mann, en av Joost Kleins medarbeidere, til å dytte og true den israelske journalisten.
«Ikke rør meg. Ikke rør meg», sier den sjokkerte israelske journalisten.
Den nederlandske Grand Prix-medarbeideren utstråler stort sinne og har det som kan beskrives som «stikkende øyne».
Sammenstøtet finner sted i backstageområdet under Grand Prix-showet.
Senere kommer det frem at palestineren Joost Klein sletter flere innlegg på det sosiale mediet Instagram i forbindelse med Grand Prix-showet. Det nederlandske flagget forsvinner også fra fasaden til garderoben der Joost Klein og hans følge holder til i Malmö Arena.
På den annen side stiger jubelen og støtten til nye høyder på sosiale medier. Muslimer og venstreorienterte har fått en ny Grand Prix-favoritt.
Joost Klein er nå blitt selve symbolet på jødehat og anti-israelske holdninger i sosiale medier og på gatene i Sverige.
Flere av Joost Kleins tilhengere, som har palestinske flagg på sine profiler i sosiale medier, forteller grove løgner og usannheter som raskt sprer seg på nettet.
En av løgnene er at den nederlandske sangeren skal ha slått en israelsk Grand Prix-ansatt som skal ha fornærmet Joost Kleins avdøde foreldre.
Et tydelig tegn på falske nyheter for å kapitalisere på den antijødiske stemningen på internett.
Flere kilder i svenske riksmedier hevder at det voldelige angrepet fra Joost Klein er rettet mot en uskyldig kvinne som ikke har noe med Israel å gjøre.
I timene etter det voldelige overfallet på den kvinnelige fotografen holder Grand Prix-ledelsen flere krisemøter for å avdekke saken om den kvinnefiendtlige pro-palestineren.
Ledelsen beslutter at Joost Klein også skal utelukkes fra generalprøven, som finner sted fredag kveld kl. 21.00 i Malmö Arena. Her skal jurymedlemmene fra deltakerlandene avgi sine stemmer i forkant av finalen, som finner sted lørdag kveld.
Flere medier melder at det er en reell mulighet for at Joost Klein blir diskvalifisert fra musikkshowet.
Aftonbladet er de første som finner Joost Klein på hans hotell i Malmö fredag ettermiddag. Den fåmælte nederlenderen er ledsaget av den voldelige medarbeideren som tidligere dyttet den israelsk nyhetsjournalisten.
Joost Klein, iført solbriller og store hodetelefoner, går målbevisst inn i en heis, mens en kvinnelig svensk journalist jager den voldsanklagede palestinske sangeren.
«Ha en fin dag», er den eneste setningen som kommer ut av Joost Kleins munn før heisdørene lukkes.
Den pro-palestinske sangeren har tonet ned sine skingrende og jødehatende toner med flere oktaver.
Ryktene om vold mot kvinner har også nådd politiet i Malmö.
Sent fredag kveld bekreftet svensk politi at de er i gang med avhør av de involverte i voldsepisoden.
«Vi er på stedet og snakker med de involverte nå for å danne oss et bilde av hva som har skjedd, sier Rickard Lundqvist, pressetalsmann for politiet i Region Syd.
Lørdag morgen, med bare noen timer igjen til finalen, er det ennå ikke klart om Joost Klein vil bli diskvalifisert for vold.
Politiet har heller ikke opplyst om Joost Klein vil bli fremstilt for en dommer. Det foreligger heller ingen informasjon om tilstanden til det kvinnelige offeret.
Svenske myndigheter er beryktet for sin manglende sensitivitet når det gjelder kriminalitet med muslimsk påvirkning eller venstreekstrem kriminalitet. Denne saken forsterker dette narrativet.
Mange fryktet at det skulle bryte ut vold i Malmøs gater. Men få forventet at den pro-palestinske volden skulle utfolde seg midt i hjertet av Grand Prix-showet.
Den nederlandske sangeren Joost Klein hater Israel og støtter det muslimske terrorregimet i Gaza. Nå må den Palestina-elskende sangeren bære anklagene om vold mot kvinner på sine skuldre.
De frelste er de verste.