Den nederlandske deltakeren i årets Eurovision, Joost Klein, er utestengt bare timer før finalen går av stabelen. Årsaken er hans oppførsel overfor en kvinnelig TV-fotograf torsdag kveld. Den nederlandske kringkasteren Avrotros kaller reaksjonen uforholdsmessig.

– Svensk politi har etterforsket en klage fra et kvinnelig medlem av produksjonen om en hendelse i etterkant av opptredenen hans i semifinalen torsdag. Mens etterforskningen pågår, vil det ikke være riktig for ham å fortsette i konkurransen, skriver Eurovision-arrangøren i en pressemelding.

Videre skriver Eurovision at det er nulltoleranse for upassende oppførsel under arrangementet, og at de jobber for å forsikre at alle ansatte skal ha et trygt arbeidsmiljø.

– I lys av det, ser vi på Kleins oppførsel som et brudd på konkurransens regler.

Det er kun Klein og produksjonsmedlemmet som varslet som er involvert i hendelsen. (NTB)

Den nederlandske kringkasteren Avrotros godtar ikke uten videre utestengelsen.

Den nederlandske kringkasteren Avrotros kaller utestengelsen «uforholdsmessig» og skriver at de «er sjokkert».

– Vi beklager dette dypt og vil komme tilbake til dette senere, sier Avrotros. (NTB)

Insinuerer at noe ligger under

Eurovision Norways Håkon Røssum får seg til å si at saken «skurrer». Han insinuerer dermed at det ikke er episoden som er alvorlig nok til at utestengelse er berettighet, men noe annet. Hva da?

Håkon Røssum i Eurovision Norway mener det hele er svært dramatisk – og at noe lignende ikke har skjedd i Eurovisions 68 år lange historie:

– Det er noe som skurrer når den nederlandske kringkasteren Avotros nå samtidig sterkt bestrider diskvalifikasjonen, nå gjenstår det å høre hva Joost Klein selv har å si. Denne saken er ikke over, sier han til VG.

Får Israel skylda?

Joost Klein viste sin anti-israelske holdning åpenlyst under pressekonferansen torsdag kveld. Han tok et flagg over hodet da Eden Golan ble utspurt. Da en polsk journalist forsøkte å gi henne skylden for sikkerhetsoppbudet, grep ordstyreren inn og sa det trengte hun ikke svare på. -Hvorfor ikke, skrek Joost Klein.

Håkon Røssum antyder at Kleins utestengelse har noe med Eden å gjøre. Det samme gjør president for den norske Grand Prix-klubben, Morten Thomassen. Han forstår at Klein må ut siden han viste upassende oppførsel. Men så får han seg til å si at noen vil gi Israel skylda.

– Det kan slå begge veier, men jeg tror kanskje at mange vil gi Israel skylden, i hvert fall indirekte, for hvorfor Klein opptrådte som han gjorde.

Dette er en grov insinuasjon. Eden Golan hadde ingenting med episoden som førte til utestengelse å gjøre. Det. var Joost Klein som viste åpen fiendtlighet overfor Israels representant.

Skal Israel også få skylden for at en deltaker som viser fiendtlighet begår seg overfor et medlem av staben?

Dette er absurde og farlige insinuasjoner.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.