Medietilsynet er blitt en hovedaktør i overtakelsen av offentligheten slik at den underlegges et industrielt sensursystem, alt for å bevare demokratiet, mens man i virkeligheten avskaffer det.
Det er flere ting ved Mari Velsands fremleggelse av en ny rapport som burde få alarmklokkene til å ringe. Document har skrevet om bokstavelig talt tusenvis av saker som viser ikke bare at mediene styres etter politiske hensyn, men at det skjer en innføring av en autoritær struktur. Ingenting blir nevnt med et ord av Medietilsynet.
I New York pågår en rettssak mot USAs tidligere president. Den er en farse. Fageksperter plukker den fra hverandre. Men i norske medier er tonen like triumfalistisk som hos de verste illiberale kommentatorene. De fryder seg over alle slag som rammer Trump. Vi hører aldri ett ord om rettssikkerhet.
Demokratene godtok aldri 2016-valget, de svindlet seg til 2020-valget og vil nå gjøre det kriminelt å stille spørsmål ved valgsvindel. Norge er helt med.
Vi er opptatt av rettssikkerheten i Russland, men ikke i USA.
Det er mange ungdommer som har oppdaget woke-politiseringen og reagerer på den. Men disse er ekstra sårbare for påvirkning av desinformasjon, mener Velsand. Hun viser dermed at hun ikke har noen kontakt med unge mennesker.
I undersøkelsen kom det fram at unge menn i alderen 16–24 var gruppen som synes det var lettest å identifisere falsk informasjon på nettet. 35 prosent av dem svarte at de enkelt kunne vurdere om informasjon på nett er sann eller ikke, mot 13 prosent i befolkningen ellers.
– Høy tiltro til egen kompetanse kan gjøre denne gruppen særlig sårbar for feilinformasjon og påvirkningsforsøk, sier Velsand.
Hva slags kompetanse har Velsand som kvalifiserer henne til å underkjenne andres på en så kategorisk måte? Hun later snarere til å være hentet ut av bolsjevikenes agitprop-industri.
Kommunistene var de første som oppdaget at de kunne forme folks oppfatninger og styre opinionen. Det er i disse fotsporene Medietilsynet går.
Men det gikk ikke så bra. I det lange løp oppdaget folk at de ble lurt.
Ting går fortere i dag. Det er allerede en reaksjon blant unge som har vokst opp med woke-medier. Dette synes Velsand er skummelt!
80 prosent av respondentene i Medietilsynets nye undersøkelse er bekymret for spredning av usann informasjon og hvordan det påvirker tilliten i samfunnet.
Ifølge en ny undersøkelse fra Medietilsynet er åtte av ti nordmenn bekymret for spredning av falsk informasjon og påvirkningen dette kan ha på tillit til politikere og hverandre.
– Resultatene i undersøkelsen underbygger behovet for økt innsats for å bekjempe desinformasjon og styrke den digitale motstandskraften i samfunnet, sier direktør i Medietilsynet, Mari Velsand, i en pressemelding.
Lavere tillit til sosiale medier
Sju av ti oppgir i undersøkelsen å ha sett nyhetssaker de mistenker er usanne de siste seks månedene.
– Tallene viser at vi har våkne mediebrukere i Norge, som er bevisst at ikke alt som formidles på nettet er pålitelig informasjon, sier Velsand.
De fleste av disse fant de i sosiale medier; fire av fem oppga dette. Kun én av fem oppga å ha sett dette i redaktørstyrte medier. Mange av respondentene har svart at de vurderer redaktørstyrte medier som mer troverdige enn sosiale medier.
– Det er positivt at så mange ser verdien av redaktørstyrte medier og den rollen disse mediene spiller som troverdige nyhetsleverandører, sier Velsand.
Undersøkelsen testet også respondentenes evne til å identifisere om bilder er laget med kunstig intelligens. Kun 13 prosent av respondentene mente dette var lett å vurdere. (NTB)