Biskopen i Sydney som ble angrepet og stukket med kniv, er vendt tilbake til prekestolen han sto på da han ble alvorlig skadet i et terrorangrep for to uker siden. 

Iført en hvit lapp over høyre øye holdt biskop Mar Mari Emmanuel en nesten timelang preken på palmesøndag i Christ the Good Shepherd Church i Wakeley, en forstad til Sydney i Australia. Han ble møtt med jubel og stående applaus fra menigheten.

Tilgivelse

– Til den unge mannen som overfalt meg for snart to uker siden, jeg sier til deg, i Jesu navn tilgir jeg deg og jeg vil be for deg.

Prekenen ble livestreamet og lagt ut på kirkens sosiale medier. Engelsk tale fra 6.45 – men før du går dit, få med deg jubelen ved biskopens entré:

16-åringen som stakk biskopen under en gudstjeneste mandag 15. april, er siktet for terror.

Politiet har også siktet ti personer for deltagelse i opptøyer efter knivstikkingen samt arrestert syv tenåringsgutter som skal ha tilhørt en terrorcelle.

Farlig ytringsfrihet

Australske myndigheter har bedt om at videoer av knivstikkingen skal fjernes fra sosiale medier for å «hjelpe australiere til å ferdes tryggere på nettet», trygghet på nettet innebærer at folk ikke skal se hva islamterror går ut på i praksis, men biskop Emmanuel har stilt seg på Elon Musks side i kampen mot pålegget om å fjerne opptakene:

– At vi skal si at ytringsfrihet er farlig, at ytringsfrihet ikke kan være mulig i et demokratisk land … Jeg har ikke forstått det.

Konservative standpunkter

Mar Mari Emmanuel har fått mange tilhengere verden over for sine konservative standpunkter mot covid 19-tiltak, om transpersoners rettigheter og geopolitikk, skriver The Sydney Morning Herald.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.