Emmanuel Macron lot fotografer ta bilde av seg mens han trener boksing. Bildene var ment å være sexy. Macron har den siste tiden spilt tøff og foreslått vestlige styrker til Ukraina, noe han måtte trekke tilbake. Nå spiller han tøff overfor Netanyahu og går høyt på banen: Det gjaldt flytting av palestinere. Det vil være krigsforbrytelse, skal Macron ha sagt.

Men vi vet ikke. Det AFP formidler av Macron er det Macron vil skal komme ut.

Macron gjentok Frankrikes motstand mot enhver militæroperasjon mot Hamas i Rafah, som mesteparten av Gazas befolkning har flyktet til etter over fem måneder med krig.

I samtalen fordømte Macron også på det sterkeste Israels beslutning fredag om å beslaglegge 800 hektar palestinsk land på Vestbredden.

I virkeligheten redder Macron Hamas fra totalt nederlag. Det vet Macron svært godt, men han sanker poeng på hjemmebane.

I telefonsamtalen sa Macron til Netanyahu at han akter å legge fram et resolusjonsforslag i FNs sikkerhetsråd som tar til orde for «en umiddelbar og varig våpenhvile». Han ba også Israel om straks å åpne alle innfartsveier til Gaza for nødhjelp. (NTB)

Det bor 400.000 jøder i Frankrike. Macron har ingen problem med å kaste dem under bussen.

 

 

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.