Klimakrisen finnes ikke, klimamodeller er søppel, klimaforskningen er blitt et intellektuelt uredelig mafiavelde, og klimapolitikken er svindel på kolossal skala som gjør stor skade – alt dette og mer til forteller den nye dokumentarfilmen «Climate: The Movie» av den engelske tv-produsenten Martin Durkin.
For noen dager siden hadde filmen verdenspremiere, og torsdag ble den gjort gratis tilgjengelig for publikum på YouTube, X og andre plattformer. Blant de første til å slippe den på YouTube var Einar R. Bordewichs klimaskeptiske nettsted fakta360.no.
Det er et imponerende persongalleri som er intervjuet i «Climate: The Movie». Her finner vi fysikerne John Clauser, Steven Koonin, Will Happer, Richard Lindzen og Nir Shaviv, geologene Matthew Wielicki og Tony Heller, astrofysikerne Willie Soon, Sallie Baliunas og Henrik Svensmark, NASA-meteorologen Roy Spencer, økonomen Stephen Davies, statistikeren Ross McKitrick, antropologen Benny Peiser, Greenpeace-grunnleggeren Patrick Moore, forfatteren Austin Williams, podkasteren Tom Nelson og Claire Fox fra Academy of Ideas.
Fra hver sine synsvinkler tar de for seg de viktigste vitenskapelige og sosiale sidene ved et tema som nå er blitt altomfattende og har skapt dyptgripende forandringer i de fleste vestlige land, uten at det egentlig finnes noen god grunn til det. Vi befinner oss om bord i et klimatog som har løpt løpsk og ligger an til et fatalt sammenstøt med endestasjonen.
Verket er spekket med fremstillinger av empiriske data som klart forteller at verden ikke befinner seg i noen klimakrise, ledsaget av utdypende kommentarer fra fagfolkene.
Men fordi det har vokst frem et vitenskapelig, politisk og økonomisk klimamonster som ingen lenger ser ut til å ha kontroll over, er det like vanskelig å få gehør for sunn fornuft som det var å utfordre det geosentriske verdensbildet på Galileos tid. Flere av vitenskapsfolkene som figurerer i filmen, er da også blitt bakvasket på det groveste og forsøkt kansellert.
Det «intellektuelle» grunnlaget for hele den absurde og menneskefiendtlige sosiale tilstanden som klimamonsteret har skapt, er tilsynelatende katastrofale prognoser utledet fra datamaskinberegninger av klimamodeller som ikke er vitenskap. Utviklerne av modellene tar utgangspunkt i vitenskap, men de kutter hjørner for å lage noe som er beregnbart, og de jukser for å få modellene til å stemme best mulig overens med fortiden. At resultatet er uegnet til å si noe sikkert om fremtiden, er innlysende, og prognosene har da heller ikke slått til.
Fysikerne i «Climate: The Movie» vet dette like godt som modellmakerne selv. Men både modellmakerne og alle andre som nå lever av illusjonen om at klimaet truer menneskeheten, har ingen interesse av at sannheten vinner frem.
I en bedre verden ville denne filmen ha blitt sendt av allmennkringkastere som NRK og BBC. Men disse kjemper selv med nebb og klør for at ingen skal dra i de nødbremsene som måtte finnes på det løpske toget.
Filmen varer i ca. 80 minutter, og er vel verdt tiden – også for dem som er godt informert om temaet. Regissørens store fortjeneste er at han viser bedre enn noen hvor ekstremt korrupt klimabransjen – og hele samfunnet med den – er blitt.
Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!