Arbeiderpartiets justispolitiske talsperson, Hadia Tajik, har endelig skjønt de enorme problemene innvandringen har ført med seg i Oslo.

– Dette er ekte problemer. Det skjer i byen vår. Det skjer i samfunnet vårt. Mitt anliggende er å være med på å lage en politikk for å løse disse problemene, sier Tajik til Avisa Oslo.

Tajik er den første fra Ap som ikke trekker i tvil virkelighetsoppfatningen til Politiets Fellesorganisasjon – og andre som driver forebyggende arbeid i enkelte deler av byen – som sier at Oslo er på full fart mot svenske tilstander.

Fagfolkene sier at vi ligger ti år bak Sverige.

– Det er en tilbakemelding som jeg ser all grunn til å ta alvorlig, sier hun, og legger til:

– Oslo er jo jevnt over en trygg by. Men man må snakke om de alvorlige utviklingstrekkene. Og det er viktig at vi ikke bortforklarer det, at vi ikke forsøker å gjøre det mindre enn det er, og at vi tør å snu hver eneste stein i det for å finne både forklaringer og måter å bekjempe det på – slik at vi klarer å snu utviklinga i tide.

Her er det at Tajik for alvor har fått opp øynene og at gangsynet har blitt klart og tydelig.

Hun kommer nemlig med indirekte kritikk av svenske sosialdemokrater fordi de har brukt for lang tid på å erkjenne at det er en sammenheng mellom antall innvandrere man tar inn og samfunnets evne til å integrere. Hun mener derfor nå at Norge må ha en «kontrollert innvandring».

Svenske tilstander kryper nærmere

Tajik mener også at «det er relevant å diskutere hvorfor hele 86 prosent av kriminelle gjengangere under 18 år i Oslo har innvandrerbakgrunn». Hun frykter at skolefrafall, dårlige fremtidsutsikter og æreskultur «blir en ekstra giftig cocktail».

Hadia Tajik er også svært negativ til at foreldre sender barn til koranskole, og vil ha straffereaksjoner mot dette.

– Det bør få strafferettslige konsekvenser. Vi bør vurdere å gjøre det straffbart også å forberede eller planlegge en utsendelse av barn til slike institusjoner. Foreldre som sender barna sine på disiplinære institusjoner i utlandet bør få dagbøter og trekk i barnetrygden for hver dag barna har udokumentert skolefravær i Norge.

Tajik vil derimot ikke gi Sylvi Listhaug og FrP noe kreditt for å ha påpekt disse forholdene i mange år nå.

– Svaret mitt er egentlig det samme som hver gang jeg blir spurt om hva jeg tenker om Frp: Jeg tenker ikke på det et kløyva sekund. Det jeg tenker på er hvordan Arbeiderpartiet kan løse disse problemene, sier hun.

Ap-politikeren vil nå at alvorlige lovbrudd «må få konsekvenser» også for de som er under 18 år, og med større adgang til å bruke ubetinget fengsel, samt gjøre det lettere å konfiskere penger og verdier fra kriminelle.  Hun vil også fjerne dagens taushetsplikt mellom politi, barnevern og kommune.

Tajik satt som medlem av Stortingets justiskomité fra 2013 til 2017, men har hatt andre oppgaver i årene etter. Hun ble partiets justispolitiske talsperson på Stortinget i fjor høst. Fredag opplyste hun at hun ikke tar gjenvalg til Stortinget i 2025, men blir uansett sittende på Stortinget i halvannet år til.

Samtidig kom det fram at Tajik ikke utelukket helt å stå på Oslo Aps liste i 2025.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.