Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun og regjeringen vil gi lærerne mulighet til å gripe inn oftere enn før.
Bakgrunnen er den stadig økende volden i skoler over hele landet generelt, men i større byer spesielt.
Det er imidlertid ikke snakk om noen store forandringer.
Lærerne skal nå kunne gripe inn når en elev sjikanerer andre elever aller ansatte verbalt, eller når de ødelegger undervisningen for hele klassen, skriver NRK.
Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun sier at det skal bli mulig for en lærer å ta tak i problemene som har oppstått på skolene, og det uten at læreren får sparken av den grunn.
– Det som ligger på bordet nå og som Stortinget skal ta stilling til, er om lærere skal kunne gjøre mot elevene sine det samme som foreldrene ville hatt anledning til å gjøre mot barna sine, sier hun.
Foreldre om vold i osloskolene: – Skolene er helt handlingslammet
Kontaktlærer Carianne Sivertsen på Bråtejordet skole mener forslaget om å kunne gripe fysisk inn mot elever er på høy tid.
– Jeg tror det er fint at de vet at vi faktisk kan gjøre noe. At vi ikke bare står der sånn som vi har gjort i mange år nesten bundet på hender og føtter og ikke kan røre dem. Og de bare sier: «du kan ikke røre meg, du kan ikke røre meg», sier hun.
Elevorganisasjonen er derimot ikke positive.
– Jeg tror ikke det er her riktig måte å bygge sunne holdninger på hos elevene, sier leder i elevorganisasjonen Petter Andreas Lona.
– Det at læreren skal få større muligheter til å kaste elever ut av klasserommet, det oppleves i så fall som en trussel. True elevene til å oppføre seg er ikke riktig vei å gå. Man må heller pedagogisk få dem til å oppføre seg, sier Lona.
SV stiller seg også avventende.
– SV mener det er viktig å lytte til både lærere og elevene når det gjelder lovendringer for skolen, og avventer å ta stilling til forslag har vært på høring, sier skolepolitisk talsperson i SV, Grete Wold.