Hans Geelmuyden synes regjeringens nye løfter kun tyder på mer tvang og mindre frihet for alle.
«Vi leser at det i 2024 skal bli dyrere å handle på nett, bedrifter skal tvinges til å ansette midlertidig ansatte etter tre år, det blir slutt på små snusbokser, snus og tobakk blir dyrere, ufine vitser og et litt for langt blikk skal sanksjoneres på arbeidsplassene, konverteringsterapi forbys, boklov skal gjøre norske bøker enda dyrere, det blir dyrere å gå til lege og psykolog, tollen på poteter øker og det innføres ytterligere innstramminger i byggebransjen», skriver Geelmuyden i Nettavisen.
«Tror virkelig Støre-regjeringen at dette vil gi oss håpet tilbake?»
Det er spørsmålet han stiller i kronikken.
Geelmuyden etterspør hvem det egentlig er som vil ønske seg mer regulering, mindre frihet og mer penger til Staten, og lurer på hvorfor ikke regjeringen heller gjør noe som er nyttig for samfunnet.
«Det er nok å ta tak i: Vi er tomme for ammunisjon. I siste PISA undersøkelse havner den norske skolen under snittet i OECD. I Nord-Norge mangler de leger. Domstolsreformen som fungerer svært godt skal likevel reverseres. En av fem i arbeidsfør alder er utenfor arbeidslivet. Og de hersens kommunene på Sørlandet skal fortsatt tvangsoppløses. Regjeringen Støre kaver», skriver mannen som skapte Geelmuyden Kiese Gruppen.
Hans Geelmuyden: – Uetisk av Støre å sløse bort penger på elektrifisering
Han mener Norge nå trenger et nytt opprør, og det kan gjerne være et skatteopprør, ifølge Geelmuyden.
Han viser til hvordan norske politikere har prioritert å bruke avkastningen fra oljeformuen på å øke offentlige utgifter, og at nesten ingenting brukes på skattekutt.
Geelmuyden spør:
«Hvorfor tror norske politikere at de selv er flinkere til å bruke disse pengene enn folk flest?»
Han mener at det Norge som Støre-regjeringen har skapt, er et Norge med offentlig velstand og privat fattigdom.
«Tjener du over én million kroner får en gjennomsnittlig skatteøkning på 800 kroner. Tjener du under 800.000 kroner får du mellom 200 og 400 kroner i skattelette. Dette skaper ikke håp. Det er håpløst», skriver Geelmuyden, som avslutter med at nordmenn tåler mer frihet enn det politikerne tillater.