Douglass Mackey sendte ut en tweet høsten 2016 der han drev gjøn med Hillarys kampanje:- Unngå køen ved stemmeurnene, stem via tekstmelding.  Ingen trodde dette kunne bli tatt seriøst. Men der tok Mackey feil. Syv dager etter innsettelsen av Biden 20. januar 2021 stormer ti FBI-agenter hans hjem, som vanlig når en regimemostander skal tas,  kl 0700 om morgenen. De nekter å si hva det gjelder.

Etter en prosess med håndjern og fotlenker blir han omsider satt fri. Han står uten telefon og lommebok, for agentene sa at han ikke trengte dem, det ville bare forsinke fremstillingen. Han måtte kom seg hjem 20 miles unna uten penger og telefon.

Som de sier i det nye FBI: Prosessen er straffen.

Tucker hadde Mackey i sitt show allerede da han ble arrestert og det lød helt absurd at noen på ramme alvor kunne bli arrestert for en tweet.

Nå vet vi svaret: Mackey ble ikke bare arrestert, han ble tiltalt og påstanden var ti års fengsel. Dette er ikke Russland. Der ble en kvinne nylig dømt ti syv år for å ha skrevet anti-krigslagord på prislapper i butikkene. Så ille gikk det ikke Mackey. Han fikk syv måneder. For en spøk.

Men du spøker ikke om Demokratenes stjernespillere i dagens USA. Hillary glemmer ikke.

Hun sitter på scenen med Nancy Pelosi og kroer seg over at en av konspiratørene mot henne ble tatt og dømt.

For det var nemlig en av tiltalepunktene: Konspirasjon.

Hva besto konspirasjonen i? At Mackey hadde deltatt i en chattegruppe.

Hadde konspirasjonen fått noen konsekvenser? Hadde noen trodd på tweeten om å stemme per sms?

Påtalemyndighetene hadde også etterforsket det: De hadde stevnet teleselskapene og fått ut numrene og navnene på de som hadde mottatt tweeten og sjekket hvem de stemte på. En ganske omfattende jobb.

De hadde spurt disse menneskene om de hadde forsøkt å stemme per tekstmelding. Men de kunne ikke finne ett eksempel på at en stemme hadde gått til spille pga Mackeys spøk.

Likevel ble han dømt. For hva? For intensjonen. Juryen fastslo at han hadde til hensikt å jukse ved valget. Det spilte ingen rolle hva Mackey sa. De bestemte hva han hadde hatt til hensikt.

Slik var det også under Moskvaprosessene: Aktor fastslo objektivt ansvar. Tiltalt hadde kanskje ikke ment å skade sovjetstaten og hjelpe dens fiender. Men objektivt gjorde han det.

Nå har Demokratenes rettspraksis slått inn på samme vei.

Det er lett å se for seg «mulighetene» og for den som følger med bør det gå kaldt ned over ryggen:

Vi hører uavlatelig om konspirasjonsteorier, rasisme og islamofobi.

Mackey ble dømt bl.a, fordi en person i chattegruppen hevdet de hadde en hemmelig avtale om å sabotere valget. Mackey kjenner ikke vedkommende, har aldri møtt ham eller snakket med ham.

Aktoratet i den nye politistaten bruker såkalt plea bargains som våpen mot den de virkelig vil ramme: De får en person til å innrømme en mindre forseelse og denne tilståelsen er nok til å felle en annen tiltalt, i dette tilfelle Mackey. Mackey aner ingenting om vedkommende. Men det spiller ingen rolle for retten. De har fått ram på ham.

I de politiske rettssakene USA begynner å få mange av er det kun fellelser som gjelder og alle midler er tillatt for å nå målet.

Mackey skal syv måneder i fengsel.

Tidligere utenriksminister Hillary Clinton, som har en hel svineflokk på samvittigheten, bl.a. en virkelig konspirasjon for å velte Trumps kandidatur og deretter avsette ham som president, har sluppet unna all straffeforfølgelse. Det sørget først FBI-sjef James Comey da han tiltok seg rollen som justisminister og frikjente henne for å ha oppbevart regjeringsdokumenter på en privat server, noen av dem Top Secret.

Clinton har latt immuniteten hun nyter gå til hodet på seg. Nylig sammenlignet hun Trump med Hitler.

Men befolkningen hater henne. Hun hevner seg ved å fryde seg over at hennes motstandere blir knust.

Saken mot Mackey peker fremover hvordan et moderne diktatur vil kunne utvikle seg:

Document benytter interne chattegrupper.

Statsorganene har nå fra 1. oktober adgang til all kommunikasjon. Hvis noen skulle finne på å reise sak mot Document for undergravende virksomhet, eller islamofobi, ville det ikke være vanskelig å finne materiale.

Foreløpig er vi ikke der. Men sporene i Mackey-saken skremmer. 6. januar-fangene er behandlet mye hardere. De har sittet årevis i varetekt og blir idømt fire-fem år, ofte på grunnlag av undercoveragenteres infiltrasjon.

Men omstendighetene var en konkret hendelse: Mengden som flokket inn i 6. januar. Det skjedde kanskje som en inside-job. Mye tyder på det.

Mackey ble dømt for ingenting. For en tweet.

Syv måneders fengsel for en tweet er et skremmeskudd til alle som tror at det er ytringsfrihet i Amerika.

Det er det. Men bare for Demokrater.

Det hører med til historien at Huffington Post avslørte Mackeys virkelige identitet. Det gjorde det mulig for FBI å finne ham.

Mediene arbeider hånd-i-hånd med sikkerhetsstaten i det nye USA.

Som Mackey sa: De vet alt om deg. De sitter på hele din historie på sosiale og elektroniske medier. Alle du har vært i kontakt med. De vet alt. Hvis de i tillegg også kan gjøre alt, dvs hvis det ikke finnes noen grenser for deres maktutøvelse, er det fri bane til diktaturet.

Demokratene har infiltrert byråkratiet, politiet, rettsvesenet og har over mange år styrt USA i denne retning.

Hvis de lykkes. Hvis en Demokrat skulle vinne i 2024 vil lysene blåses ut i Amerika.

Det neste er lukkede rettsprosesser hvor publikum ikke en gang får vite om skueprosessene.

Tucker tror det blir det neste. Da ser naboene at du blir hentet, og det de får lese i mediene er det FBI vil de skal vite.

Da er du «forsvunnet», akkurat som i Stalins Sovjet eller juntaens Argentina.

Parallellen til hva som kan skje i vårt eget samfunn er høyst reell. Derfor gjelder det å ha medier som er sterke nok til å ta kampen opp.

Det er kanskje unødvendig å spørre hvor mye du har lest om Douglass Mackey i norske medier. Vi vet svaret.

 

 

 

Kjøp billetter til lesermøtet her!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.