I et intervju med Dagens Nyheter uttaler Gunnar Strömmer at situasjonen er så alvorlig at Sverige slik vi kjenner det risikerer å gå tapt dersom ingenting gjøres. Men det er kanskje allerede litt for sent.

– Klanstrukturer, kriminalitet i etniska klaner som sätter upp och ägnar sig åt parallell rättsskipning. Vi har varit aningslösa som land.

DN skriver at en politisk kommentator observerer at Gunnar Strömmer i dag sier «i prinsippet de samme tingene som Jimmie Åkesson, men med en duft av Norrlandskaffe».

Oppfordret til amnesti for alle illegale innvandrere

Gunnar Strömmer er absolutt ikke uskyldig når det det gjelder utviklingen i Sverige. Da Strömmer var formann i Moderat ungdomsforbund (Muf) i 1998–2000, satset han stort på å gjøre innvandringspolitikken til en moderat profilsak.

Han mente at Sverige burde innføre helt fri innvandring og krevde amnesti for alle illegale innvandrere. Før dette ble en realitet, tok han til orde for å skjule immigranter som myndighetene bestemte seg for å deportere, men som fortsatte å oppholde seg ulovlig i Sverige. Sverige har altså en justisminister som har erfaring med å promotere lovbrudd.

Han anklaget blant annet den nokså ekstremt liberale innvandringspolitikken til Socialdemokraterna for å være «inhuman».

Etter Mufs intensive kampanje ble daværende migrasjonsminister Maj-Inger Klingvall tvunget til å trekke tilbake et forslag som ville medført en mer restriktiv innvandringspolitikk.

Nå møter justisminister Strömmer sin egen ungdommelige naivitet i døra, da han som justisminister er nødt til å sette seg inn i hvor mislykket svensk innvandringspolitikk har vært.

Som han selv sier: Sverige slik vi kjenner det risikerer å gå tapt dersom ingenting blir gjort.

Noen mener dog at det er for sent. Fortsatt er innvandringen på skyhøyt nivå, og mange mener at Sverige allerede har passert the point of no return.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.