Zaynab Wandawi og familien har vært i Gaza i mer enn tre uker etter å ha reist dit for å besøke medlemmer av ektemannens familie. Nå er hun misfornøyd med mangelen på hjelp fra britiske myndigheter.
29-åringen, som er britisk statsborger og muslim, har vært i SMS-kontakt med Foreign, Commonwealth and Development Office (FCDO) og tryglet om hjelp i tre uker.
I en SMS som hun har delt med Sky News sa Wandawi ha sagt til en kontakt ved FCDO lørdag at hun fryktet for sitt og familiens liv hvis de ikke slippes ut gjennom grensen ved Rafah, skriver The Telegraph.
–The longer we are here – the higher the chance that we will not make it to the Rafah border. I honestly don’t think they know how much our lives are at risk.
I svaret sto det at kontakten hennes ikke ante hvorfor det tok så lang tid, og så ble SMS-en avsluttet med et såkalt sad face emoji.
Da hun snakket med Sky News om hvordan hun opplevde behandlingen av utenrikskontoret, sa Wandawi at hun følte det «som de ikke engang anser meg som en britisk statsborger» og «ubetydelig».
Hennes søster har lagt ut en kort film på Instagram hvor Wandawi forteller om situasjonen hun og familien befinner seg i, hvor hun dessuten ber britiske myndigheter sørge for at det blir en våpenhvile.
Men som kjent har Netanyahu kategorisk avvist at en våpenhvile er aktuelt.
Se dette innlegget på Instagram
I en uttalelse til Sky News sier FCDO at både statsministeren og utenriksministeren ser på sikkerheten til britiske borgere på Gaza som høyeste prioritet.
– As the Prime Minister and Foreign Secretary have said, the safety of British nationals remains our top priority.
De samarbeider med Israel og Egypt for å sørge for at alle britiske borgere kan slippe ut av Gaza via Rafah eller via andre veier.
Men Hamas virker ikke særlig villig til å samarbeide, og derfor blir det vanskelig for utenlandske borgere å komme seg unna. Det hevdes av mange at Hamas ser det som fordelaktig å beholde disse utenlandske borgerne som menneskelige skjold.
Det virker også sannsynlig at støtten til Israel kan bli enda mer svekket hvis mange utenlandske borgere dør under den pågående israelske situasjonen.
Riktignok har Hamas nå lovet å slippe ut de utenlandske gislene som ble hentet fra Israel. Men dette er bare et lite antall i forhold til de som har reist til Gaza frivillig.
Statsråd for universiteter Robert Halfon sier i et intervju med Sky News at Hamas nekter å slippe ut rundt 200 britiske borgere, som dermed befinner i en gisselsituasjon. Det er også 200 norske borgere som ikke kommer seg ut av Gaza.
Totalt kan flere tusen utenlandske borgere være fanget på Gazastripen, inkludert de 200 gislene som ble hentet fra Israel 7. oktober.
Les også: