NTB

En delegasjon av høytstående portugisiske politifolk reiste tidligere i år til Storbritannia for å beklage til foreldrene til savnede Madeleine McCann.

Betjentene møtte Gerry McCann, Madeleines far, og ba om unnskyldning for måten politiet hadde etterforsket saken og behandlet familien på i etterkant av forsvinningen. Det får TV-programmet Panorama på britiske BBC
opplyst.

McCann-familien har ikke kommentert beklagelsen, og datterens forsvinning er fremdeles ikke oppklart.

Britiske Madeleine forsvant fra en ferieleilighet i Praia da Luz i Portugal få dager før hun fylte fire år i mai 2007, mens foreldrene spiste middag med venner på en nærliggende tapasbar. Til tross for enorm internasjonal oppmerksomhet er det fremdeles ikke funnet noen spor etter jenta.

I september 2007 fikk Kate og Gerry McCann status som «arguidos» (mistenkte) i den portugisiske etterforskningen. Statusen ble opphevet i 2008, men portugisisk politi fortsatte å mistenke dem i flere år.

En tysk mann er nå mistenkt i saken, men han er foreløpig ikke siktet.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.